Neuvoloiden yhteyteen äitien työllistymistä tukevia palveluita

Sosiaali- ja terveysministeri Annika Saarikko ehdottaa mahdollisuutta yhdistää neuvolapalveluihin pienten lasten äitien työllistymistä tukevia palveluita.

Saarikko nosti asian esiin avatessaan Neuvolapäivät tiistaina 7.11. Helsingissä.

”Osana neuvolapalveluita voisi esimerkiksi olla kartoitus 2-vuotiaiden lasten vanhempien työelämätilanteesta. Samalla kun keskusteltaisiin perhesuunnittelusta, voitaisiin keskustella myös muusta elämätilanteesta. Ja ehkä kehittää jopa työelämäpalveluita osaksi neuvoloiden työtä”, totesi Saarikko.

Ministeri Saarikko kertoi esimerkin toimivasta käytännöstä:

”Keski-Pohjanmaalla on lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman rinnalla otettu käyttöön ASKEL-ryhmävalmennus. Se on suunnattu ensisijaisesti kotiäideille, joiden ajatusten siirtäminen pitkän ja arvokkaan kotijakson jälkeen takaisin työelämään on haastavaa. ASKEL-valmennuksessa konkretisoitaisiin osallistujien koulutus- ja työelämäsuunnitelmia intensiivisen perhearjen jälkeen.”

Neuvoloiden yhteydessä tarjottavien työelämäpalveluiden tavoitteena olisi nostaa äitien työllisyysastetta. Tämä tukisi osaltaan perhevapaauudistusta, jonka valmistelu on juuri käynnistynyt.

Lähde: STM

4 thoughts on “Neuvoloiden yhteyteen äitien työllistymistä tukevia palveluita

  • 7.11.2017 at 10:49
    Permalink

    Eiks sinne vois järkkää kans jonku deittaa matua palvelun. Suomessahan on niin paljon yh -sinkkuäippii.

    Reply
  • 7.11.2017 at 11:33
    Permalink

    Hyvä. Tusinan jälkeläisen somaliäidit kaipaavatkin jo kipeästi töitä vuosien kotona olon jälkeen.

    Reply
  • 7.11.2017 at 13:00
    Permalink

    Samallahan voisi perustaa verovaroin neuvoloiden yhteyteen toimipisteen, josa äitejä ohjattaisiin oikean poliittisen mielipiteen omaksumiseen. Kolut ja päiväkodithan on jo tähän valjastettu.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.