Turvapaikanhakijalapsille ja perheille lisää tukea vastaanottokeskuksissa

10

Maahanmuuttovirasto pyrkii tukemaan turvapaikanhakijaperheiden hyvinvointia ja lasten kehitystä ”Lapset puheeksi (Lp) -menetelmä vastaanottopalveluissa – psykososiaalista tukea lapsiperheille ja haavoittuville” -hankkeen avulla.

Hankkeessa otetaan valtakunnallisesti vastaanottojärjestelmässä käyttöön Lapset puheeksi -auttamismenetelmä. Kyseessä on ennaltaehkäisevä, kehitystä tukeva menetelmä, joka suunnataan kaikille turvapaikkaa hakeville perheille ja ilman huoltajaa tulleille alaikäisille.

Hankkeessa parannetaan vastaanottokeskusten toiminnallisia valmiuksia ja osaamista ottaa lapset huomioon osana arjen työrutiineja. Hankkeen kohderyhmänä ovat vastaanottokeskusten lapsiperheet ja ilman huoltajaa maahan tulleet alaikäiset.

Hankekumppanina on Suomen Mielenterveysseura. Lapset puheeksi -menetelmä on kaksiportainen ja se on osa Toimiva lapsi & perhe -menetelmäkokonaisuutta.

Lapset puheeksi -keskustelussa vahvistetaan vanhemmuutta, lapsen ja vanhemman myönteistä suhdetta sekä lapsen turvallista ja sujuvaa arkea. Tarvittaessa Lp -keskustelua seuraa neuvonpito, joka järjestetään aina, kun on tarve vahvistaa lasta suojaavia tekijöitä. Neuvonpito on toiminnallista verkostotyötä, jonka tavoitteena on saada aikaan perheen ja lapsen arjessa sellaisia konkreettisia tekoja, jotka tukevat lapsen pärjäämistä.

Hankkeessa arvioidaan toimintamallin käytettävyyttä, soveltuvuutta ja turvallisuutta sekä kehitetään sitä kohderyhmälle ja vastaanottokeskusten toimintaympäristöön sopivaksi.

Hankkeen alkuvaiheessa Lapset puheeksi -toimintamallia pilotoidaan muutamassa aikuisten ja perheiden vastaanottokeskuksessa sekä alaikäisyksiköissä. Myöhemmin toimintamalli otetaan koulutuksin käyttöön koko vastaanottojärjestelmässä.

Lapset puheeksi -hanke on saanut EU:n turvapaikka-, maahanmuutto-, ja kotouttamisrahaston (AMIF) tukea.

Lähde: Migri

10 KOMMENTIT

 1. Voihan vitun vittu. Itsellä ei ole varaa edes hammaslääkäriin vaikka töitä on paiskittu 34 vuotta, joskin nyt työttömänä.

 2. Huugo. Älä sure. Et myöskään pääse suoraan yksityislääkärille, et ohi vuokra-asuntojonojen etkä saa positiivisen syrjinnän takia töitä. Ps. Muista äänestää valtaa pitäviä puolueita, että sama paska jatkuu. (Sarkasmia) . Oikeesti tsemppiä.

  • Minusta ja eukosta on tullut persujen kannattajia kun muita vaihtoehtoja ei kerta kaikkiaan ole.Soinin aikaan, varsinkin loppupuolella en kylläkään äänestänyt persuja kun näytti että puolueesta tuli kokoomuksen apupuolue ja vain ministerin virka oli se tärkein tavoite..

 3. Niin ja ne perheet ovat jossain turvallisissa maissa odottamassa loisimislupaa kantaväestön kustannuksella. Suurinosa hädänalaisista i-phone pakolaisista näyttää olevan nuoria miehiä . Jopa sellaisista maista , jonne siiderivalaat tekevät etelänmatkoja .

 4. Voihan vittu mitä politiikkaa. Pitäis myt jotenkin edes oman maan kansalaisista huolta. Kirkko sun muut avustusjärjestöt ihan perseestä hallitusta unohtamatta. Minkäänlaiseen keräykseen sillinkiäkään ei kyllä tipu.

 5. Persujen aatoksia pitäisi saada paljon enemmän esiin, että ihmiset tajuaisi, miten järjetöntä on äänestää samoja puolueita ja samoja naamoja. Sama meno sen kuin vain jatkuu ja paranee. Oikeasti vain persut ovat maahanmuuttokriittisiä ja muutos tapahtuu heitä äänestämällä!

 6. Asunnottomille haluaisin 10 miljoonaa euroa rahaa vaikka veroparatiisista kärähtäneiltä.
  Kyllä rahaa riittää kaikenmaailman hömpötyksiin,mutta ei oman maan kansalaisille.

 7. Huugo olet vitun tyhmä niinkuin muutkin kommentoijat persut on läpeensä sionmistinen puolue! Toivo kansallissosialistista puoletta, esim ruotsidemokraatit on halittu oppisitio niinkuin halla aho ja huhtasaari! Harmi vaan että olette niin saatanan aivopestyja!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.