Turvapaikanhakijalapsille ja perheille lisää tukea vastaanottokeskuksissa

Maahanmuuttovirasto pyrkii tukemaan turvapaikanhakijaperheiden hyvinvointia ja lasten kehitystä ”Lapset puheeksi (Lp) -menetelmä vastaanottopalveluissa – psykososiaalista tukea lapsiperheille ja haavoittuville” -hankkeen avulla.

Hankkeessa otetaan valtakunnallisesti vastaanottojärjestelmässä käyttöön Lapset puheeksi -auttamismenetelmä. Kyseessä on ennaltaehkäisevä, kehitystä tukeva menetelmä, joka suunnataan kaikille turvapaikkaa hakeville perheille ja ilman huoltajaa tulleille alaikäisille.

Hankkeessa parannetaan vastaanottokeskusten toiminnallisia valmiuksia ja osaamista ottaa lapset huomioon osana arjen työrutiineja. Hankkeen kohderyhmänä ovat vastaanottokeskusten lapsiperheet ja ilman huoltajaa maahan tulleet alaikäiset.

Hankekumppanina on Suomen Mielenterveysseura. Lapset puheeksi -menetelmä on kaksiportainen ja se on osa Toimiva lapsi & perhe -menetelmäkokonaisuutta.

Lapset puheeksi -keskustelussa vahvistetaan vanhemmuutta, lapsen ja vanhemman myönteistä suhdetta sekä lapsen turvallista ja sujuvaa arkea. Tarvittaessa Lp -keskustelua seuraa neuvonpito, joka järjestetään aina, kun on tarve vahvistaa lasta suojaavia tekijöitä. Neuvonpito on toiminnallista verkostotyötä, jonka tavoitteena on saada aikaan perheen ja lapsen arjessa sellaisia konkreettisia tekoja, jotka tukevat lapsen pärjäämistä.

Hankkeessa arvioidaan toimintamallin käytettävyyttä, soveltuvuutta ja turvallisuutta sekä kehitetään sitä kohderyhmälle ja vastaanottokeskusten toimintaympäristöön sopivaksi.

Hankkeen alkuvaiheessa Lapset puheeksi -toimintamallia pilotoidaan muutamassa aikuisten ja perheiden vastaanottokeskuksessa sekä alaikäisyksiköissä. Myöhemmin toimintamalli otetaan koulutuksin käyttöön koko vastaanottojärjestelmässä.

Lapset puheeksi -hanke on saanut EU:n turvapaikka-, maahanmuutto-, ja kotouttamisrahaston (AMIF) tukea.

Lähde: Migri

10 thoughts on “Turvapaikanhakijalapsille ja perheille lisää tukea vastaanottokeskuksissa

  • 7.11.2017 at 13:50
    Permalink

    Voihan vitun vittu. Itsellä ei ole varaa edes hammaslääkäriin vaikka töitä on paiskittu 34 vuotta, joskin nyt työttömänä.

    Reply
  • 7.11.2017 at 13:59
    Permalink

    Huugo. Älä sure. Et myöskään pääse suoraan yksityislääkärille, et ohi vuokra-asuntojonojen etkä saa positiivisen syrjinnän takia töitä. Ps. Muista äänestää valtaa pitäviä puolueita, että sama paska jatkuu. (Sarkasmia) . Oikeesti tsemppiä.

    Reply
    • 7.11.2017 at 15:34
      Permalink

      Minusta ja eukosta on tullut persujen kannattajia kun muita vaihtoehtoja ei kerta kaikkiaan ole.Soinin aikaan, varsinkin loppupuolella en kylläkään äänestänyt persuja kun näytti että puolueesta tuli kokoomuksen apupuolue ja vain ministerin virka oli se tärkein tavoite..

      Reply
      • 7.11.2017 at 16:23
        Permalink

        Huugo. Itse menin viime vaaleissa vipuun. No , onneksi myyrät lähti . Oikeassa olet, vaihtoehtoja on vähän.

        Reply
  • 7.11.2017 at 14:06
    Permalink

    Niin ja ne perheet ovat jossain turvallisissa maissa odottamassa loisimislupaa kantaväestön kustannuksella. Suurinosa hädänalaisista i-phone pakolaisista näyttää olevan nuoria miehiä . Jopa sellaisista maista , jonne siiderivalaat tekevät etelänmatkoja .

    Reply
  • 7.11.2017 at 16:20
    Permalink

    Voihan vittu mitä politiikkaa. Pitäis myt jotenkin edes oman maan kansalaisista huolta. Kirkko sun muut avustusjärjestöt ihan perseestä hallitusta unohtamatta. Minkäänlaiseen keräykseen sillinkiäkään ei kyllä tipu.

    Reply
  • 7.11.2017 at 16:24
    Permalink

    Tohon paskaan rahaa tuntuu kyllä riittävän.

    Reply
  • 7.11.2017 at 16:28
    Permalink

    Persujen aatoksia pitäisi saada paljon enemmän esiin, että ihmiset tajuaisi, miten järjetöntä on äänestää samoja puolueita ja samoja naamoja. Sama meno sen kuin vain jatkuu ja paranee. Oikeasti vain persut ovat maahanmuuttokriittisiä ja muutos tapahtuu heitä äänestämällä!

    Reply
  • 7.11.2017 at 17:31
    Permalink

    Asunnottomille haluaisin 10 miljoonaa euroa rahaa vaikka veroparatiisista kärähtäneiltä.
    Kyllä rahaa riittää kaikenmaailman hömpötyksiin,mutta ei oman maan kansalaisille.

    Reply
  • 7.11.2017 at 22:18
    Permalink

    Huugo olet vitun tyhmä niinkuin muutkin kommentoijat persut on läpeensä sionmistinen puolue! Toivo kansallissosialistista puoletta, esim ruotsidemokraatit on halittu oppisitio niinkuin halla aho ja huhtasaari! Harmi vaan että olette niin saatanan aivopestyja!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.