Tasa-arvo ja taloudellinen kasvu korkean tason EU-konferenssin aiheena

2

Sukupuolten tasa-arvo on esillä korkean tason EU-konferenssissa 8.11. Göteborgissa. Suomea edustaa valtiosihteeri Jari Partanen.

Konferenssin teemana on sukupuolten tasa-arvo osana EU:n sosiaalista ulottuvuutta ja erityisesti tasa-arvon vaikutukset taloudelliseen kasvuun. Tasa-arvoministerit keskustelevat sukupuolten tasa-arvon merkityksestä työllisyyden ja työelämän laadun parantamisessa. Avainasemassa on sujuvampi työn ja yksityiselämän yhteensovittaminen ja konkreettiset toimet tämän saavuttamiseksi.

”Tutkimukset osoittavat, että naisten ja miesten tasa-arvoisella osallistumisella työelämään on myönteinen vaikutus talouteen. Työelämän tasa-arvoa edistetään tukemalla työn ja yksityiselämän yhteensovittamista niin naisten kuin miestenkin elämässä. On tärkeää, että perhevapaajärjestelmä kannustaa miehiä käyttämään perhevapaita ja jakamaan hoivavastuuta perheessä. Myös työpaikoilla on tärkeä rooli perheystävällisten käytäntöjen edistämisessä”, toteaa valtiosihteeri Jari Partanen.

Tasa-arvoministerien konferenssi valmistelee 17.11. samoin Göteborgissa pidettävää EU:n sosiaalista huippukokousta, jonka teemana on oikeudenmukainen työ ja kasvu. Tasa-arvokonferenssin tarkoituksena on tuoda huippukokouksen pääteemoihin tasa-arvonäkökulmaa. Naisten työllisyyden lisääminen ja tasa-arvoisempi työelämä nähdään kiinteänä osana EU:n taloudellista kasvua.

Lähde: STM

Mainos

2 KOMMENTIT

  1. Eiköhän tosta tasa-arvosta ole jo meuhkattu tarpeeksi ja talouskasvua aikaan saadaan velalla, joten totaalisen turha seminaari.

  2. EU taas oikein YK -maisessa elementissään puimassa asioita ja pitämässä seminaaria sekä ”keskustelassa”, joka on saman väärti kuin Sikojen pieirminen sikalassa aikansa kuluksi.
    Hyötysuhde on tasan tarkkaan sama. Göteborgissa istuu lauma jakku-kalkkunoita ja riukupillu miehiä, jotka paasaavat tasa-arvosta suu vaahdessa ongelmista, jotka ovat massiivisia ja vertavuotavia haavoja ryyditettynä suolalle, eli sovimismilla ja rakenteellisella rasismilla ja valkoisen miehen persvakoisella putkimies -asenteella, jonka kanssa on aivan mahdotonta elää ja siksipä heidät tulisikin ”lopullisella ratkaisulla” tasoitella ruokamullaksi.
    Mitä taas tulee ”taloudelliseen kasvuun”. Se on käsite, jota kyseinen konklaavi ei ymmärrä pätkääkään eivätkä tule kyseisen aivokuolleiden, mutta rahan ahneiden turhakkeiden elämän aikana sellaista näkemäänkään nimenomaisesti sen vuoksi, että on olemassa EU:n kaltainen järjestö, joka onkin se varmin tae, että EU-maiden taseet ja voitot ovat aina miinuksella, josta kuitenkin nostetaan se suurin riemu ja puheet sen kuin paranevat sekä niitä tappioita lahjoitellaan ympäri ämpäri maailmaa samalla kun Eurooppaan imuroidaan vielä uutta joutoväkeä sieltä, mistä yksikään järkevä ja täysipäinen valtio ei maahansa päästä millään verukkeella.
    Sanotaan, että Eurooppa on vaarallisimmillaan kun kyseisen mantereen valtiot sotivat toisiaan vastaan, mutta päinvastoin yhteenliittymällä ja pussailemalla toisiaan poskelle tietää tämä täydellistä katastrofia, jonka rinnalla muutamat mattopommitukset ovat kuin Lauantaitanssit.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.