Egypti tekee homoudesta rikoksen – Rangaistuksena jopa viiden vuoden vankeus

4

Egyptin parlamentti on valmistellut lakiehdotuksen, joka kriminalisoi homoseksuaalisuuden, uutisoi Iltalehti. Ihmisoikeusjärjestöt tuomitsevat asian jyrkästi. Esimerkiksi Amnesty Internatonal luonnehti lakiehdotusta ”ennenkuulumattomaksi homofoobiseksi kurinpanoksi”.

Laki tulisi rankaisemaan homoseksuaalisuudesta kiinni jääneitä 1-3 vuoden vankeudella. Vankeuden pituus riippuisi siitä, onko tekijä ensikertalainen ja tapahtuiko teko julkisella paikalla. Rikoksen uusijat saisivat peräti viisi vuotta vankeutta.

– Tämä syvästi syrjivä laki olisi valtava takaisku ihmisoikeuksille ja jälleen uusi naula seksuaalisten oikeuksien arkkuun Egyptissä, kommentoi Amnestyn Najia Bounaim uutistoimisto AFP:lle.

Egyptiläiset viranomaiset ovat viime aikoina iskeneet seksuaalivähemmistöjä vastaan ja pidättäneet useita ihmisiä, vaikka homoseksuaalisuus on maan nykyisen lain mukaan laillista. Amnestyn kertoman mukaan yli 70 ihmistä on pidätetty. Osa pidätetyistä on joutunut kiinnioton jälkeen anaalitutkimusten kohteeksi.

Lähde: IL

Katso myös:

Oikeus päätti: Kolmas sukupuoli hyväksyttävä syntymätodistuksiin Saksassa

 

4 KOMMENTIT

  1. Eli Eurooppaan alkaa homo maahanmuutto. Ruotsi on homojen luvattu maa joten sinne, Suomeen ei kannata tulla, täällä on rasismia ja kylmät ilmat homostelulle. Niin ja suvakielle on tekemistä geelitukka diskoläpsyttelijöiden kanssa. Moni kuulemma on jo luovuttanut kun paikat ei kestä.

  2. Voi kuinka harmillista. Nimittäin se että nyt nuo ihmisoikeuskitisijät, homolobbarit sun muut mädättäjät joutuvat menemään henkilökohtaisesti Egyptiin muuttamaan asioita. Ei netissä itkemällä asiat muutu, paitsi länsimaissa jossa ”someraivo” milloin mistäkin pikkujutusta saa heti kaikki eri mieltä olevat polvilleen. Paitsi Pirkko Arstilan.

  3. Erinomaista.
    Tuolla on ainakin tässä asiassa vielä järki kädessä ja tunnustetaan homoilu perversioksi.

  4. Mikäli näemme Egyptin edistyksellisenä maana ja miksemme näksi, jos emme ole rasisteja, niin sama on tulossa viiveellä Suomeenkin. Erona Egyptiin on meillä se, että meillä homot on jo parisuhderekisterissä tms.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.