Mies osasi hakea kotouttamistukea, mutta ei ymmärtänyt järjestelmää?

5

Käräjäoikeus on tuominnut Kuubalaisen miehen 60 päiväksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mies haki kotouttamistukea ja unohti mainita tulonsa.

Kela myönsi 2011 Kuubalaiselle miehelle kotouttamistukea vuoden maassaolon jälkeen. Mies oli tukiaikana työskennellyt osa-aikaisesti, mutta oli unohtanut ilmoittaa tuloistaan Kelalle.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen petokseen, Kuubalaisen saama hyöty Kelalta oli 5300€. Oikeus kuitenkin katsoi, ettei mies summan suuruudesta johtuen kykene takaisinmaksuun ja tuomitsi miehen ehdolliseen.

Oikeudessa mies kiisti syyllisyytensä verukkeella, ettei ymmärtänyt Suomen tukijärjestelmää ja kieliongelmat loivat siihen omat vaikeutensa.

Oikeus ei uskonut miehen selityksiä.

Lähde: Karjalainen

5 KOMMENTIT

  1. Hyvä Juha Sipilä ja Orpo, Suomea kusetetaan urakalla. Mennään kaikki Audin takapaksiin piiloon.

  2. No mikä helvetin tarve Kuubastakin on tänne änkeä? Sotaa, vainoa, hirveyksiä, karmeuksia ja vielä ISIS perässä vai? Kotouttamisrahaa kuubalaisille? Ei jumalauta sentään! Yksi mun tuttu kävi juuri lomalla Kuubassa, tämä on uskomatonta PELLEILYÄ koko touhu!

    Miten helvetissä ihmiset ovat niin typeriä, etteivät tätä näe sellaisena kuin tämä touhu on? Eli täytenä kusetuksena ja mielisairautena. Suurin osa ihmisistä oikeasti ansaitsee ruoskimisensa tahallisesta tyhmyydestään tai tuottamuksellisesta tyhmyydestä. Ei näin typerä jengi oikeasti voi ajan hammasta kestää ja selviytyä viiden miljoonan populaatiollaan kovinkaan pitkään kun ei ole enää omaa maatakaan jossa elää, joku EU -reservaatti pohjoisessa vain… Veikkaan, että parinsadan vuoden kuluttua täällä ei enää ole yhtään alkuperäistä suomalaista jäljellä, pelkkiä mulatteja ja ählyjä vain. Kuvitelkaa.. Kunnon Lähi-Idän rotankolo, jossa on Suomen ilmasto, ihana paikka, fantastinen suorastaan… 😀

    En ihmettele, että täältä haluavat kyselyiden mukaan yli puolet nuorista pois. Ovat ilmeisesti järjissään nuo nuoret.

    • Ei tarvitse varmaan odottaa kahtasataa vuotta. Ruotsissa vaaka kääntyy maahanmuuttajien enemmistön puolelle jo kahdessakymmenessä vuodessa ja paluuta kansankotiin ja hyvinvointivaltioon ei ole. Ja Suomi seuraa perässä.

  3. Tämä todistaa että alamme olla maailman sosiaalitoimisto. Mitä helvettiä kuubalaisille myönnetään turvapaikkoja.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.