Oikeus päätti: Kolmas sukupuoli hyväksyttävä syntymätodistuksiin Saksassa

1

Saksan korkein oikeusistuin eli perustuslakituomioistuin on antanut määräyksen, jonka mukaan maahan on laadittava laki ”kolmannesta sukupuolesta”, joka voitaisiin todeta jo lapsen syntymässä, uutisoi Yle uutistoimisto AFP lähteenään.

Lain on astuttava voimaan ennen ensi vuoden loppua. Sen jälkeen virallisissa dokumenteissa on oltava mahdollisuus valita sukupuoleksi miehen ja naisen ohella kolmantena vaihtoehtona esimerkiksi ”muu”.

Ennen uuden lain voimaan astumista viranomaiset eivät saa vaatia, että intersukupuoliset ihmiset valitsevat, ovatko he miehiä vai naisia.

Saksassa on jo nyt voimassa laki, jonka mukaan on mahdollista, ettei syntyvän lapsen sukupuolta merkitä lainkaan, jos lapsen sukupuoli on epäselvä. Kyseinen laki on kuitenkin tarkoitettu poistamaan vanhempien kiirettä tehdä päätös lapsen sukupuolen korjausleikkauksesta.

Saksan perustuslakituomioistuimen mukaan nykyinen laki syrjii intersukupuolisia ihmisiä, koska yksilön sukupuoli-identiteetti on perusoikeus.

Intersukupuolisuudella tarkoitetaan laajaa joukkoa erilaisia synnynnäisiä tiloja, joissa henkilön keholliset, anatomiset tai muut sukupuolen tunnusmerkit eivät ole selvästi miehelle tai naiselle tyypilliset. Joskus intersukupuolisuus havaitaan jo syntymässä, kun lapsella on esimerkiksi kummankin sukupuolen, tai ei kummankaan sukuelimet. Joskus asia tulee ilmi vasta teini-iässä, Yle kertoo.

YK:n tilastojen mukaan arviolta 0,05 – 1,7 prosenttia ihmisistä on intersukupuolisia.

Sukupuolimerkinnälle on annettu kolmas vaihtoehto tähän mennessä Australiassa, Intiassa, Nepalissa ja Uudessa-Seelannissa. Ranska puolestaan torjui vastaavan lakiesityksen toukokuussa.

Sukupuolivähemmistöjen järjestö Third Option riemuitsee Saksan oikeuden päätöksestä pitäen sitä ”pienenä vallankumouksena”.

Lähteet: Yle, AFP

Katso myös:

Egypti tekee homoudesta rikoksen – Rangaistuksena jopa viiden vuoden vankeus

1 KOMMENTTI

  1. Juutalainen kulttuuri-marxismi on kehittymässä Saksassa samanlaiseksi, kuin se oli Hitlerin noustessa valtaan, ja kansan syvät rivit olivat anti-semitistejä, johtuen siitä miten juutalaiset tuhosivat ihmisten elämän ja arjen.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.