Kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat tehtailevat uusia hakemuksia – Määrä 15-kertaistunut tänä vuonna

6

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden hakijoiden uusintahakemusten määrä on kasvanut 15-kertaiseksi tämän vuoden aikana, uutisoi mm. Kaleva.

– Niiden määrä on nyt poikkeuksellisen suuri, yli 1 500, Maahanmuuttoviraston (Migri) turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo kertoo.

Vertailun vuoksi esimerkiksi helmikuun alussa uusintahakemuksia oli vireillä noin sata kappaletta.

Turvapaikanhakija voi jättää kokonaan uuden hakemuksen, mikäli aiempi päätös on lainvoimainen ja hakijalle kielteinen. Turvapaikanhakijalla on niin ikään oikeus valittaa saamastaan turvapaikkamenettelyn päätöksestä. Valituksen voi tehdä ensin hallinto-oikeuteen ja luvanvaraisesti korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

– Valitusprosessissa on tuhansia hakemuksia, ja sen aikana tai jälkeen tehdään uusia hakemuksia, Esko Repo Migristä toteaa.

Uusintahakemukset käsitellään Maahanmuuttovirastossa nopeutetusti. Jos uusia perusteita ei turvapaikkatutkinnan jälkeen ole ilmennyt, hakemuksesta tehdään tutkimattajättämispäätös.

Uusintahakemuksien enimmäismäärää ei ole ulkomaalaislailla määritelty, mutta Migrin mukaan hakemusta uusimalla ei voi loputtomasti pitkittää oleskeluaan maassa.

Lähde: Kaleva

Mainos

6 KOMMENTIT

  1. Mistähän lie ovat saaneet apuja tähän rumbaan. Veromaksajien rahaa palaa aivan turhaan. Yksi käsittely ja ulos jos ei ole aihetta turvapaikkaan. Helvetti että nuo RHC kaltaiset maanpetturi porukat käyvät kalliiksi Suomalaisille.

  2. Yksi hyvä ehdokas valitusten avustamiseen on Orpon muijan Lakiverstas Oy.
    Sitä varten tuo lafka kait on perustettukin??

  3. Jos matuvalittajilta ei peritä valitusmaksuja viranomaisten päätöksistä valittamisesta kuten suomalaisilta, on tapahtunut räikeä tasa-arvoloukkaus ja suomalaisia syrjitään ja riistetään taloudellisesti.
    Asia ei muutu vaikka yksi viranomainen antaisi matulle verorahaa jolla matu maksaisi toiselle viranomaiselle, ja lakioletetuille.

  4. Hallitus antoi juuri 6,5 miljoonaa lisää Geelipäiden oikeudenkäynteihin rahaa. Vanhuksille ei mitään,kuolkoot vaippoihinsa ja vielä pieni piristys loppuun. Keväällä Soini antoi Talebaneille Afganistaniin SATAKYMMENENMILJOONAA Suomalaisten euroja. Kyllä nyt kehtaa viettää Suomi 100 vuotta juhlaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.