Kiinteistöfirmat vuolivat kultaa pakolaisryntäyksellä – Näistä luvuista moni yrittäjä voisi olla kateellinen

5

2015 alkanut pakolaistulva on kiihdyttänyt muun vastaanottotoiminnan myötä myös kiinteistöbisnestä. Esimerkiksi Pohjalainen LSK Business Park osti Kauhavan entisen lentosotakoulun vuonna 2014 ja teki vanhalla kiinteistöllä 730 000 euron voiton 2,5 mijoonan euron liikevaihdolla tämän vuokrattua tilat SPR:n vastaanottokeskuskäyttöön. Voittomarginaali oli tässä tapauksessa maltillisemmasta päästä ja yrityksen toimitusjohtajan mukaan vanhan rakennuksen ylläpitokustannukset kipuavatkin miljoonaluokkaan.

-”Tämä on riskihommaa tämä vanhojen kiinteistöjen kanssa pelaaminen. Mutta ilman riskiä ei mitään eteenpäin saada.”

Muistijäljen on tehnyt erityisesti Vantaalla sijaitseva Auramo-talo, jonka vuokralaisia jopa irtisanottiin vastaanottokeskuksen tieltä. Vuonna 2016 Kiinteistö Oy Auramo-Talo teki 380 000 euron voiton talosta, potkittuaan yrittäjiä pois kannattavamman liiketoiminnan tieltä. Yhtiön hallituksen jäsen Veikko Kantero puolustelee yhä kohua aiheuttanutta ratkaisua vuokrasopimusten irtisanomisesta.

-”Sikäli ollaan tyytyväisiä, että kiinteistö on nyt täysi. Meillä on ollut siellä vajaakäyttöä. Jos joutuu valitsemaan, pidetäänkö 12 neliön vuokralainen, vai otetaanko satakertainen vuokralainen sisään, matematiikka on aika yksinkertainen.”

Voittoa syntyi 24% liikevaihdosta ja Kantero kertoo ainoan suoranaisen ongelman olleen vuokralaisten massiivinen veden käyttö, jonka kustantamisessa SPR kuulemma tuli vastaan.

Kirkkonummella vanhaan opistohotelliin vastaanottokeskustiloja vuokrannut Aavaranta teki jättimäisen tilin pakolaisbisneksestä. 2,7 miljoonan liikevaihdolla syntyi 1,6 miljoonan euron voitto, joka tarkoittaa noin 60%.

Aavarannan hallituksen puheenjohtaja Enrico Ruuskanen kertoo vuokratulojen ”olleen tosi hyviä”. Ruuskanen muistuttaa kansalaisia siitä, ettei tällainen jatku ikuisuuksia, vaan pakolaisvirran tyrehtyessä, on tiloille keksittävä jälleen uutta käyttöä. Kyseinen VOK lakkautettiin jo viime keväänä ja Aavaranta onkin jo myynyt suurimman osan kiinteistöstä.

Keuruulla vanhaa varuskuntaa pakolaisten käyttöön vuokrannut Sarakallio Kiinteistöt lohkaisi 1,1 miljoonan voiton kolmen miljoonan liikevaihdolla, mutta yksikään edellä mainituista ei pärjää Kirkkonummen Evitskogissa sijaitsevalle vastaanottokeskukselle.

Evitskogin VOK nimittäin tuotti omistajilleen 1,3 miljoonan euron voiton 1,9 miljoonan liikevaihdosta, joka tarkoittaa 68 prosenttia bisneksessä pyörineestä rahasta. Nykysuomi kertoi syyskuussa tiloja hallinnoivan yrityksen tuloksen nousseen 244%.

Lähde: YLE

5 KOMMENTIT

  1. Maanpettureiden nimet mieleen -miehitysjoukkojen majoittaminen on rikos josta kuuluu saada ankara rangaistus!

    -Nämä perkeleet ovat maahantunkeutujiakin limaisempaa väkeä !!!

  2. Kaivakaa ja kaivakaa niin löytyy parin ministerin nimet ja niiden kakarat ja sukulaiset sieltä taustoilta jotka käärivät jättivoitot omille tileilleen. Sen takia rajat pysyvät auki ja ministerit eivät välitä kun raiskataan ja kauloja katkotaan. Raha ratkaisee.

  3. Ja mistähän nämä rahat ovat peräisin? Valtiolta ja valtio olemme me. Lisätään summaan vielä kaikki muut kustannukset ja yhteiskunnan turvattomuus, niin jo on taas veronmaksajilla ja vaaleissa äänestäneillä aika kiitokseen.

    Eikä tämä ole ohi vielä; jatkuvasti tulee porukkaa n. 5000:n henkilön vuosivauhtia eli kuudessa- seitsemässä vuodessa saamme toiset ennätysvuoden 2015 kaltaista 35.000 uutta yrittäjää, jotka eivät saa turvapaikkaa, mutta jäävät silti tänne oleskeluyhteiskuntaan lorvimaan ja syömään resursseja.

  4. Jo Risto Ryti aikoinaan varoitti maan sisäisistä vihollisista, Niitä, maanpettureita meillä on nyt vallankahvassa pilvin pimein.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.