Puolustusministeri Niinistö puhui puolustusvoimien kirkkojuhlassa – Muistutti kirkkoa sen tehtävistä

3

Puolustusministeri Jussi Niinistö esitti valtioneuvoston tervehdyksen Oulun tuomiokirkossa järjestetyssä puolustusvoimien alueellisessa kirkkojuhlassa 10.11.2017. Kirkkojuhla kuuluu Oulun ev.-lut. seurakuntien Kirkkomusiikkiviikkojen ohjelmaan. Tervehdyksessään ministeri Niinistö käsitteli evankelis-luterilaisen kirkon yhteiskunnallista roolia, asevelvollisuusjärjestelmää sekä vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittämistä.

Puolustusministeri Niinistön mukaan suomalaisuus ja luterilaisuus nivoutuvat monella tavalla kulttuurisesti yhteen, ja kirkko onkin useammassa aallossa omaksunut aktiivisen yhteiskunnallisen roolin. Ministeri pitää kuitenkin tärkeänä, ettei kirkko unohda omaa ydintehtäväänsä – evankeliumin julistamista.

Tervehdyksessään ministeri Niinistö käsitteli myös varusmieskoulutuksen kehittämistä. Niinistön mukaan Koulutus 2020 -ohjelman päämääränä on siirtää asevelvollisten koulutus digiaikaan. ”Tämä tarkoittaa erilaisten nykytekniikan mahdollistamien verkko- ja simulaatiomahdollisuuksien nykyistä parempaa hyödyntämistä”, selvensi ministeri.

Vapaaehtoista maanpuolustusta kehitettäessä on ministeri Niinistön mukaan kolme ohjaavaa suuntalinjaa: koko maan kattavaa reserviä on hyödynnettävä entistä tehokkaammin, valmiutta on kehitettävä yhä enemmän ja yksittäisen reserviläisen urapolku, hänen osaamisensa ja sodan ajan sijoituksensa on nivottava yhä tiiviimmin yhteen. ”Kaikki tämä on tehtävä vapaaehtoisuuden iloa tukahduttamatta”, totesi Niinistö.

Lähde: Puolustusministeriö

3 KOMMENTIT

  1. Huuhaata koko paska, milloin joulupukin porot saavat oman kirkon? Entäs metsien henget,keijut ja maahiset. Ja kaikille vero niskaan. Hienoa kusetusta ja tyhmät maksaa.

  2. Miksi puolustusministeri muistuttaa kirkkoa sen tehtävistä. Eiköhän kirkon itse pitäisi tietää mikä heidän tehtävänsä on. Valitettavasti näyttää siltä että kirkko on unohtanut perustehtävänsä, ja siirtynyt politiikkaan. Olemme hakeneet kirkosta rauhaa ja ymmärtymystä jokapäiväiselle elämälle, nyt nälkäiset politiikot hakevat tästäkin itselleen pisteitä. Kansan valinta että tälläiset pellet otetaan mukaan keskusteluihin koskien puolustusta ja yhteistä elämää. Suomalaiset rakastavat rauhan, tulevat hyvin toimeen itä naapurin kanssa ja länsi naapurin kanssa, ei tarvita ” sotaharjoituksia ” eikä meidän poikia pidä lähettää ulkomaille taistelemaan…taistelemme kotona, kenttä on iso !

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.