Turvapaikkakriisi kasvatti Satakunnan SPR:n tuloja yli 8 miljoonalla eurolla – Isot veromätkyt

2

Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piiri joutuu maksamaan 131 603 euroa jäännösveroa vuodelta 2016, uutisoi Satakunnan Kansa. Verotietojen mukaan piirillä oli 725 365 euroa verotettavaa tuloa, ja ennakkoa se oli maksanut reilut 17 000 euroa. Vertailun vuoksi vuonna 2015 piirillä oli veronalaista tuloa noin 59 000 euroa.

Muista SPR:n piireistä isot veromätkyt saivat Uudenmaan piiri, 933 685 euroa sekä Länsi-Suomen piiri, 260 000 euroa.

Jäännösverojen taustalla vaikuttaa verottajan päätös rinnastaa vastaanottokeskusten pyörittäminen elinkeinon harjoittamiseen, minkä vuoksi yhdistys joutuu maksamaan tuloveroa. Aiemmin kaikki SPR:n toiminta on katsottu yleishyödylliseksi ja se on siten ollut verovapaata.

 

Yhdistyksen vuoden 2016 tuloslaskelmasta selviää, että tulot kasvoivat vuoden 2015 reilusta neljästä miljoonasta eurosta vuoden 2016 yli 12 miljoonaan euroon. Näin ollen turvapaikkakriisi kasvatti yhdistyksen toimintaa yli 8 miljoonalla eurolla. Pelkästä vastaanottotoiminnasta tuli voittoa noin 570 000 euroa.

 

Vuonna 2016 Satakunnan SPR:llä oli enimmillään neljä vastaanottokeskusta ja kolme hätämajoitusyksikköä. Turvapaikanhakijoita oli enimmillään reilu tuhat. Tällä hetkellä vastaanottokeskuksia on kaksi, Porissa ja Raumalla.

 

Lähde: SK

2 KOMMENTIT

  1. SPR puheenjohtajan vuosiliksa 156000 euroa + muut edut, siitä alaspäin sihteeri vähän yli 100000 euroa + muut edut. Ehkä suurin kusetus näissä hätää kärsivien ”auttamisessa”

  2. Sellainen pieni huomio, että SPR ei maksa mätkyjä ainakaan Uudenmaan piirin osalta, tuskin valtakunnallisestikaan. Tämä johtuu siitä, että SPR tiesi varautua asiaan ja siksi sen lakimiehet kirjasivat sopimukseen klausuulin, jonka mukaan maahanmuuttovirasto on velvollinen hoitamaan kaikki mahdolliset veroseuraamukset. Eli veronmaksajien piikkiin menevät nämäkin mätkyt….

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.