Eduskunta hylkäsi kansalaisaloitteen kellojen siirtämisen lopettamisesta – Asia kuuluu EU-komission päätettäväksi

Eduskunta on vastoin omaa tahtoaan hylännyt 70 000 nimeä keränneen kansalaisaloitteen jossa vaadittiin kesäaikaan siirtymisestä luopumista. Eduskunta oli yksimielinen kellojen siirtelyn lopettamisesta, mutta totesi, ettei se voi tehdä päätöstä asiassa sillä siitä on säädetty EU-direktiivissä ja täten asia kuuluu EU-komission päätettäväksi. Soraääniä päätöstä vastaan ilmeni, kun sinisten Simon Elo totesi että Suomen tulisi uhmata EU.n määräysvaltaa asiassa.

Kansalaisaloite siirtyy seuraavaksi hallitukselle, jolta eduskunta vaatii voimakasta myötävaikuttamista asian edistymiseksi EU:ssa, jossa myöskin on tiettyjen europarlamentaarikkojen johdolla aloitettu nimien keräys asian eteen. Eduskunnan saatesanoiksi antamassa mietinnössä se antaa hallitukselle suoran tehtävän työskennellä sen eteen, että kesäajasta luopumisesta tulee EU:n yleinen käytäntö. EU-aloitteen takana on muunmuassa kaikki suomalaisMEP:it.

Asiaa on perusteltu muunmuassa kellojen siirtämisen negatiivisilla terveysvaikutuksilla.

Lähde: YLE

 

3 thoughts on “Eduskunta hylkäsi kansalaisaloitteen kellojen siirtämisen lopettamisesta – Asia kuuluu EU-komission päätettäväksi

 • 11.11.2017 at 10:44
  Permalink

  Aika hauska uhrautuminen eduskunnalta. Jos kerran kellojen kääntely kuuluu EU:lle niin miten ihmeessä Virolaiset pysyivät lopettamaan kellojen kääntelyn kansallisella päätöksellä?

  Kun ei ole halua ottaa kantaa vaikeisiin kysymyksiin ja halutaan nolata kansa julkisesti, niin vastuusta luistetaan ja kansaa kyykytetään.

  Vai muka ei ole oikeuksia. Miksi sitten meillä istuu korkeapalkkaisia ”päättäjiä” eduskunnassa jos niillä ei ole oikeuksia päättää? Potkitaan ne pihalle kaikki saman tien.

  Reply
 • 11.11.2017 at 10:48
  Permalink

  Sinne meni itsenäisyys. Suomen eduskunta polvillaan jonkun pellen edessä. Niinistö ja Lipponen valtakunnan oikeuteen koska valehtelivat Suomen kansalle EU: asioista ennen äänestystä, Lipponenhan tuon jo kerkesi tunnustamaan. Saatanan tunarit.

  Reply
 • 11.11.2017 at 11:32
  Permalink

  Itsenäisellä valtiolla on oikeus päättää itse kellojen siirtelyistään. Suomi ei tosin sellainen ole. Miksei 6.12. voisi siis olla normaali arkipäivä?

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *