Hallitus: Pankkiunionin viimeistely vaatii riskien vähentämistä

1

Hallitus katsoo, että pankkisektorin riskejä on vähennettävä merkittävästi ennen kuin voidaan edetä kohti yhteistä talletussuojaa.

EU:n komissio julkisti 11. lokakuuta tiedonannon pankkiunionin viimeistelystä. Komission mukaan tähänastiset esitykset vähentävät pankkisektorin riskejä niin merkittävästi, että jäsenvaltioiden tulisi nyt edetä myös riskien jakamisessa.

Riskien jakaminen tarkoittaisi muun muassa yhteisen talletussuojajärjestelmän perustamista ja kriisinratkaisurahaston pysyvää varautumisjärjestelyä. Varautumisjärjestelyn tarkoituksena on turvata kriisinratkaisun rahoitus, jos yhteiseen rahastoon kerätyt varat eivät riitä.

Riskien vähennyttävä konkreettisesti ja todennettavasti

Hallitus on valmis etenemään kohti yhteistä talletussuojaa ja kriisinratkaisurahaston pysyvää varautumisjärjestelyä vasta sitten, kun pankkisektorin riskejä on vähennetty ja tasattu merkittävästi, konkreettisesti ja todennetusti. Komissio esittelee tiedonannossa pääasiassa jo valmisteltavina olevia toimia, jotka eivät ole riittäviä pankkisektorin riskien vähentämiseksi ja tasaamiseksi.

Hallitus tulee arvioimaan riskien vähenemistä sen mukaan, miten pankkisektorin taseet vahvistuvat ja pankkien riskeihin kohdistuva sääntely vahvistuu.

EU-ministerivaliokunta linjasi perjantaina 10. marraskuuta hallituksen kannan pankkiunionin viimeistelyyn ja valtiovarainministeriö lähetti asiasta E-kirjeen eduskunnalle. E-kirjeellä annetaan eduskunnalle selvityksiä valmisteilla olevista EU-asioista, jotka ovat muita kuin lainsäädäntö- ja budjettiasioita tai kansainvälisiä sopimuksia.

E-kirje pankkiunionin viimeistelystä

Valtioneuvoston kanslian E-kirje EU:n talous- ja rahaliiton kehittämisestä

EU:n komission tiedote pankkiunionin viimeistelystä 

1 KOMMENTTI

  1. ”Hallitus” valtiopettureita tossa on. Eiköhän tämä hallitus tai rikolliskopla jää historiaan surkeimpana Suomen historiassa. Siis mitä nää pellet vieläkin kuvittelevat johtavansa maata. HERÄTKÄÄ LÖPUTKIN SUOMALAISET: Unet on ohi ja aika ajaa suvakit pois maasta ja rajakontrolli takaisin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.