Yhdysvalloissa opettajaa vastaan nostettiin 140 eri ahdistelusyytettä

1

Yhdysvalloissa Iowassa viidennen luokan opettajaa Curtis Van Dam, 35, vastaan on nostettu liuta seksuaalisen ahdistelun syytteitä.

Teot ajoittuvat vuosille 2013-2017. Curtis opetti Sioux Center nimisessä kaupungissa Iowassa, kristillisessä koulussa.

Koulu sijaitsee kaupungissa missä väkiluku on vain 7500 henkeä (2016). Syytteitä entistä opettajaa vastaan on nostettu yhteensä 140 kappaletta.

Poliisi on ilmoittanut, että syytteet on nostettu sen jälkeen kun opettajasta tehtiin kantelu poliisille 18. lokakuuta. Kantelu koski epäasianmukaista käytöstä opettajan ja oppilaan välillä. 140 erillistä syytettä nostettiin vanhempien ja oppilaiden toimesta sen jälkeen, suurin osa nostetuista syytteistä koskee seksuaalista ahdistelua.

Koulu on ilmoittanut seuraavaa:

18.10, kun kuulimme kantelusta, poistimme Curtisin koulusta välittömästi. Opettajan työsuhde päättyi 19 päivä ja olemme auttaneet viranomaisia kaikin keinoin.

Syytteiden määrä ei suoraan kerro kuinka monta oppilasta syytteen on nostanut. Osavaltio on luvannut paikkakunnan lapsille ja vanhemmille kriisiapua.

Van Dam on tällä hetkellä pidätettynä Sioux Countyn vankilassa ja odottaa oikeudenkäyntiä.

Lähde: Independent

 

1 KOMMENTTI

  1. On hyvä että nämä pedofiilt poistetaan kouluista ja urheiluseuroista. On kumma että ovat saaneet huseerata melko vapaasti vuosikymmeniä kenkään puuttumatta. Samoten uskonlahkojen pedofiiliringit tarkemmin tutkintaan. Veikkaan että myös lainlaatijoissa ja tuomareissa on hengenheimolaisia, ei näitä tapauksia muuten voi käsittää. Myös naispuoliset pedofiilt samanlaisella kohtelulla eikä hymistellä jotain vitsiä näissäkään tapauksissa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.