Puolassa 60 000 ihmistä marssi itsenäisyyden puolesta

9

Puolassa Varsovassa arviolta 60 000 ihmistä on marssinut itsenäisyyden puolesta. Marssi on yksi Euroopan suurimmista ja jakaa mielipiteitä kovasti.

Moni media leimaa marssin suoraan ”uusnatsien” nousuksi Puolassa. Tästä kertovat useat otsikot 24 tunnin sisään. Tästä esimerkki on perusotsikko maailmalta ”Far-right march on Poland’s Independence Day”, eli äärioikeisto marssi Puolan itsenäisyyspäivänä.

Myös Puolassa marssi on jakanut kansan mielipiteitä. Marssia vastassa on ollut myös paikallinen antifan jaosto. Poliisi piti kuitenkin kaksi ryhmää erillään ja suuremmilta yhteenotoilta vältyttiin marssin aikana.

Itse marssia on kunnioittanut moni kansanmielinen johtaja Euroopassa.

Marssiin osallistui muun muassa Tommy Robinson Englannin Defence Leaguesta ja Italialainen Roberto Fiore, joka on perustanut organisaatiot  New Force, Terza Posizione, International Third Position.

Puolan ”YLE”, eli TVP on näyttänyt marssin kokonaisuudessaan kanavallaan, kuvaillen marssia kauniiksi näyksi sisäministeri Mariusz Blaszczakin sanoin. Tämäkin on herättänyt närää osassa kansassa, ihmiset ovat kritisoineet tv kanavaa siitä, miksi se näyttää 50-100 000 urheiluhuligaanin marssia maan suurimmalla kanavalla.

[metaslider id=33139]

Suurinosa on kuitenkin iloinen marssista ja siitä, että se näytetään kaikille. Tätä on perusteltu sillä kuinka hieno asia itsenäisyys on Puolassa. Puola itsenäistyi vuonna 1918. Marssin ihmisten jakautumisesta on puhuttu prosentteina. 30 prosentilla marssijoista on veikattu olleen nationalistisia aatteita ja 70 prosentia pidetään täysin perus kansalaisina, mitkä haluavat vain juhlistaa maan itsenäisyyttä.

Juhlallisuuksiin osallistui myös Donald Tusk, maan entinen pääministeri ja nykyinen Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja ja presidentti Andrzej Duda. Tusk on ollut jo pitkään törmäyskurssilla Eu:n kanssa muun muassa puiden hakkuisiin liittyen ja vapaisiin Euroopan rajoihin.

Video paikanpäältä:

Lähteet: TVP, Guardian, Youtube, AFP

9 KOMMENTIT

  1. ”Puola itsenäistyi vuonna 2018” -> pitäisikö korjata tuo kirjoitusvirhe?

    Se nyt on aivan sama onko paikalla poliisia vai ei Varsovassa tuona päivänä. Puolalaiset nationalistit ovat ennenkin ajaneet afan rotat karkuun ja hakanneet heidät. Nationalistit eivät tarvitse poliisia mihinkään. Ainoa syy miksi afa edes uskaltaa tulla sen säälittävällä pikku transujoukolla on poliisien läsnäolo.

  2. Heti on natsi jos puollustaa omaa maataan miks nämä matu loverit ei muuta itse aavikolle noiden matujen luo

    • Koska se sateenkaaria piereskelevä matuloveri tietää itsekin että olisi siellä hyvin pian päätä lyhyempi.

  3. Suomessa jonotetaan päivä päivänsä perään Puolalaista lihaa Helsingissä nyt . fi: liitteen mukaan. Yhteiset Arvot ja itämeren suojelu kohtaa varmaan. katso pilattu itämeri Youtube

  4. Turha on itämeren saastuttamisesta muita syyttää. Suomi pilaa edelleen lohialtaillaan ja maanviljelyllä omat rannikkovedet. Itse olen harrastanut sukeltamista vuodesta1969. 80-luvulla rannikkovedet kohtuukirkkaita.Paitsi turun saaristo kun idiootit kippasivat sataman ruoppausjätteet mereen.90-vedet jo huonolaatuisia ja sinilevät ilmaantuivat.2000-luvulla paska on lisääntynyt niin maalla kuin merellä.2010-luvulla maahan saatu lisää paskaa,joka paskoo merenkin täyteen.Taidan polttaa sukellusvehkeeni tarpeettominA.

  5. Aikaisemmassa kommentissani puhuin Suomen RANNIKKOvesistä. Et Pekka ilmeisesti ymmärrä mittasuhteita. On eri asia kaataa ämpärillinen kustaa tiinuun kuin uima-altaaseen. Ja ei. Maatalous ei ole ainut vaan suurin syyllinen , mikäli lohialtaat katsotaan kuuluvaksi maa- ja metsätalouteen. Laivojen päästöt mereen ovat olleet hirvittäviä. Kun 1996 uutisissa (muistaakseni ensikerran)näytettiin ensi kerran sinilevälauttoja, massaesiintymät olivat yllätys,yllätys laivaväylillä.Itse näin valtavan sinilevälautan 1984 laivaväylällä.Rannikon rantavedet ovat pilanneet suomalaiset ihan itse. Turha syyttää Venäjää. 6-lla eri vuosikymmenellä sukeltaneella on vielä muisti tallella.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.