Ruotsissa neuvotellaan matalammista palkoista maahanmuuttajille – Jussi Halla-aho: ”Siinä sitä huoltosuhde korjaantuu”

3

Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat etelänaapurissamme havahtuneet maahanmuuttajien ja pakolaisten heikkoon työllistymiseen ja ovat parhaillaan neuvottelupöydässä tuodakseen matalammat palkat, omien sanojensa mukaan väliaikaiseksi ratkaisuksi ongelmana nähtyyn maahanmuuttajien työttömyyteen.

Tällä hetkellä neuvottelujen kohteena ovat alle 25 vuotiaat, puoli vuotta työttöminä olleet ja sitä vanhemmat, yli vuoden työttöminä olleet maahanmuuttajat. Työntekijäkeskusjärjestö LO:n ja työnantajajärjestön odotetaan pääsevän asiasta sopuun pikaisesti mutta LO joutuu hyväksyttämään mahdollisen sopimusesityksen paikallisjärjestöillään, jotka eivät suhtaudu asiaan kovinkaan myönteisesti.

Mahdollisen sopimuksen on tarkoitus sekä vauhdittaa työllistymistä että luoda pysyviä työpaikkoja maahanmuuttajille. Tällä hetkellä hahmotelmissa liikkuu 800 euron ”ensipalkka” ja siihen yhdistettävä valtion tuki, jotka maksettaisiin työhön menevälle verottomana. Yhteensä maksettava rahasumma tulisi vastaamaan kunkin alan minimipalkkaa. Tällaista palkkaa voitaisiin alustavien tietojen mukaan maksaa kahden vuoden ajan ja ”väliaikainen” järjestelmä olisi voimassa viiden vuoden ajan.

Ruotsissa työttömyysprosentti on 7,4, mutta maahanmuuttajien osalta se on 22,1 eikä se ole kohentunut muun väestön työllisyyden mukana. Ruotsissa tilastoitujen lukujen mukaan uuden maahanmuuttajan työllistymiseen menee keskimäärin yhdeksän vuotta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on jo ehtinyt kommentoimaan asiaafacebookissa:

” Ei mene kauan ennen kuin meillä joku esittää samaa. Tai no, onhan sitä jo esitetty.

Kyseessähän on yritystuki. Jos firma saa 800 euron kuukausipalkalla työntekijän, sen ei tietenkään kannata palkata muita kuin matalapalkkamamuja. Matalapalkan ja alimman normaalin palkan erotuksen maksaa veronmaksaja. Kun tähän yhdistetään ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnan puuttuminen nyt Ruotsissa ja kohta Suomessa, mikä voisi mennä pieleen? Ainakaan kebab-kokeista ei ole pulaa.

”Uusien maahanmuuttajien työllistyminen vie tilastojen mukaan keskimäärin yhdeksän vuotta.”

Siinä sitä huoltosuhde korjaantuu. Tuokin tilasto koskee vain työvoimaan kuuluvia. Suuri osa maahanmuuttajista on perheenyhdistämisen puitteissa tulleita naisia, jotka eivät ole eivätkä tule olemaan työmarkkinoiden käytettävissä, sekä tietysti lapsia.”

Lähde: YLE

3 KOMMENTIT

  1. Kantaväestöä hakataan kuin vierasta sikaa -toiminta muuttuu jatkuvasti röyhkeämmäksi ja röyhkeämmäksi.

  2. Kikyn salainen lisäpöytäkirja tähtää myös Suomen osalta tähän. Siitä tosin ei työmarkkinajärjestöt tiedä.Sote,monikansalliset verenimijä yhtiöt ja rahoittajat, Suomen valtio ja kunnat. Siinähän se.Työelämästä on ”siivottu” kovalla kädellä yli 50 vuotiaita jo vuosia. Tilalle halutaan halpatyövoimaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.