Rikkain prosentti omistaa yli puolet maailman rahavarannoista

1

Kansainvälisen talouskriisin kynnyksellä, vuonna 2008, maailman rikkain prosentti omisti 42,5% kaikista maailman rahavarannoista. Siitä eteenpäin pitkään laskenut trendi käänsi suuntansa ylöspäin ja nyt, viimeisimmän Credit Suissen tekemän raportin mukaan, rikkain prosentti omistaa 50,1% kaikesta maailman rahasta.

”Laskeva trendi kääntyi nousevaksi vuonna 2008, ohitti vuoden 2000 tason 2013 ja on sen jälkeen vuosittain noussut uuteen ennätykseen. Viimeisimpien arvioidemme mukaan rikkain prosentti omistaa 50,1% kaikista maailman rahavarannoista.”

Pankki toteaa taloudellisen eriarvoisuuden olleen nousussa koko kriisin ja sen jälkeisen ajan. Luvut kurjistuvat skaalaa muutettaessa, sillä köyhin puolikas omistaa vähemmän kuin prosentin ja rikkain kymmenen prosenttia omistaa 88% kaikesta olemassa olevasta rahasta. Köyhin 3,5 miljardia aikuisista, joka kattaa 70% maailman työikäisistä, omistaa 2,7%.

Maailmassa on tällä hetkellä rahaa noin 280 biljoonaa ja summan on odotettu kasvavan 340 biljoonaan seuraavan viiden vuoden aikana.

Lähde: RT

1 KOMMENTTI

  1. Koska hiilidioksidiakin pitää verottaa ei mikään ihme. Kaikki fyrkka valuu tuolle liskosaastalle ja punavihertyperykset taputtavat aina kun veroja kiristetään.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.