Miesten epäillään maksaneen tuhansien eurojen edestä lentokoneostoksia katteettomilla korteilla

0

Helsingin poliisi on aloittanut tutkinnan tapauksesta, jossa kahden miehen epäillään tilanneen saman lentoyhtiön lennoilla tuhansien eurojen arvosta ennakkotilaustuotteita, jotka he ovat maksaneet useilla eri pankkikorteilla.

Lentokoneissa ei ole verkkoyhteyttä, joten maksuja ei ole voitu varmentaa lennon aikana. Henkilöiden käyttämät pankkikortit ovat myöhemmin osoittautuneet katteettomiksi. Tilatut tuotteet ovat olleet pääasiassa erilaisia hajusteita, mutta joukossa on ollut myös suklaapaketteja ja muutamat aurinkolasit.

Lennot ovat yleensä lähteneet Lontoosta ja määränpää on ollut Pohjois-Euroopassa.

– Tapauksia on ollut viime vuoden maaliskuun jälkeen yhteensä kuusi. Miehet eivät ole olleet lennoilla yhdessä, mutta molemmat ovat käyttäneet ainakin yhtä samaa pankkikorttia. Viimeisin tilaus tehtiin 14.11. lennolla Lontoosta Helsinkiin. Tällä kertaa hajusteita oli tilattu yli sata pulloa yli 5000 euron arvosta. Poliisi otti tiistaina toisen miehistä kiinni Helsinki-Vantaan lentokentällä ja myös toisen miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa, kertoo rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.

Lentoyhtiö arvioi taloudellisten haittojen suuruudeksi noin 10 000 euroa. Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä törkeä petos.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.