Sininen tulevaisuus merkitty puoluerekisteriin

7

Oikeusministeriö tiedottaa, että Sininen tulevaisuus r.p. on merkitty oikeusministeriössä pidettävään puoluerekisteriin. Puoluerekisterissä on lisäyksen jälkeen 17 puoluetta.

Sininen tulevaisuus (ruots. Blå framtid) on kesäkuussa 2017 perustettu suomalainen yhdistys, joka sai nyt rekisteröidyn puolueen aseman. Yhdistyksen perusti 20 perussuomalaisista eronnutta Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän jäsentä. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Sampo Terho. Terhon mukaan yhdistyksen nimi kuvastaa vakautta, rauhaa, isänmaallisuutta ja uudistusmielisyyttä.

Simon Elon mukaan yhdistyksen nimi keksittiin komiteassa, kun taas Sampo Terhon mukaan nimi syntyi sinistä taivasta katsoen.

Uuden vaihtoehdon kannatus oli ensimmäisessä Ylen kannatusmittauksessa kesäkuussa 2017 2,3 prosenttia. Heinäkuussa ryhmän kannatus oli romahtanut Ylellä 0,7 prosenttiin, joskin Helsingin Sanomien gallupissa ryhmän kannatus oli 2,5 prosenttia. Elokuussa 2017 ryhmän kannatus oli Ylen kannatusmittauksessa 1,6 prosenttia. Syyskuussa 2017 Helsingin Sanomien mielipidetiedustelussa Sinisen tulevaisuuden kannatus oli 1,3 prosenttia.

Yhdistys sai lokakuussa 2017 kerättyä puolueeksi rekisteröitymiseen vaadittavat 5 000 kannattajakorttia ja puolueen rekisteröintiprosessi käynnistyi 16. lokakuuta oikeusministeriössä.

Lähteet: Oikeusministeriö, Wikipedia

Mainos

7 KOMMENTIT

  1. Soinihan nosti metelin kun Halla-Aho sanoi että kortit tarkistetaan, Rotta hymyilee vielä vähän aikaa. Vaaleissa loikkareilla ei ole tulevaisuutta. Siniset uuvatit häviävät kuin savu tuulen.

  2. Sininen tulevaisuus on melkoinen roskajoukko pyrkyreitä, valehtelijoita ja maanpettureita – ”löyhä kaveriporukka” täynnä erittäin epäluotettavia ihmisiä.

    -Eivät edusta ketään eikä mitään vaan toimivat vain henkilökohtaisen edun saavuttamiseksi.

  3. Uudelle puoluelle rakennetaan kerjätyillä rahoilla korskea 14 neliön lautahirsinen päämaja joka sijaitsee Luopioisissa.

  4. Toinen sanoo että nimi tuli taivasta katsellen ja toinen että komiteassa. Kuvastaa hyvin tämän porukan hommia. Valehdellaan mitä sylki suuhun tuo. Menevät sitten pahasti ristiin vähän kaikki jutut näitten tarinoissa

  5. Tulevaisuutta ei ole ja hyvä niin. Katsokaa vaan niin moni näistä loikkaa keskustapuolueeseen ja Sipilä palkinnoksi heille keksii hyvät duunit.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.