Emma Kari: Koulutuksesta on leikattu aivan liian paljon ja aivan liian pitkään

5

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari ottaa Facebook-sivullaan kantaa Sipilän hallituksen koulutusleikkauksiin. Kari kirjoittaa:

”Näin Suomi on murskannut koulujärjestelmänsä” todettiin uutisen otsikossa, joka kertoi johtavien koulutusasiantuntijoiden näkemyksistä päiväkotiemme ja koulujemme tilasta.

Meillä on ollut maailman parhaat koulut ja tasa-arvoisin koulutus. Tämä on ollut arvokkaampaa kuin ymmärsimme. Mutta koulutuksesta on leikattu aivan liian paljon ja aivan liian pitkään. Nyt lasten ja nuorten oppimistuloksen heikkenevät ja oppimiserot lasten välillä kasvavat. Lapsen oppimiseen vaikuttaa entistä enemmän se millaiseen perheeseen, mille alueelle ja mihin sukupuoleen lapsi sattuu syntymään.

Vaikka koulutusleikkausten katastrofaalisia seuraukset ovat viimeistään nyt kaikkien tiedossa, tämän Sipilän hallitus jatkaa edelleen histroriallisia koulutusleikkauksia. Tasa-arvoisen päivähoito-oikeuden lopettaminen ja ryhmäkokojen paisuttaminen, varhaiskasvatuksesta, perusopetuksesta ja ammatillisesta koulutuksesta leikkaaminen ovat osuneet juuri niihin lapsiin ja nuoriin, jotka tarvitsevat tukea eniten.

Me olemme kulkeneet nyt niin pitkälle väärään suuntaan, etteivät pienet korjaukset enää auta. Koulutuksen eriarvoistumisen pitäisi olla jo kansallinen hätätila. Tehdyt virheet on myönnettävä ja suuntaa käännettävä. Siksi vihreät esittivät tänään puolen miljardin euron pelastuspakettia koulutukseen.

Sillä nyt on kyse tämän maan tulevaisuudesta. Mikään vähempi ei enää riitä.

Lähde: Facebook

5 KOMMENTIT

 1. Ehei, kaikenmaailman hömppäkoulutusta on jo aivan liikaa. Ei oikeesti pitäisi olla tarvetta kouluttautua elämän aikana kolkeen eri ammattiin. Hölmöläisten hommaa.

  Tää suvakkien koulujärjestelmän kehittäminen ja matut tuhoaa Suomen kouluhommat.

 2. Ja Emma lausuntoineen on elävä esimerkki siitä mitä tapahtuu kun leikattu koulutus kohtaa vapaan kasvatuksen.

 3. Suomesta löytyy vielä PALJON leikattavaa.

  Aloitetaan Eduskunnasta. Leikataan puolet.

  Tällöin jäljelle jää 100 kansanedustajaa. Siinäkin on jo enemmän taakkaa kansalle kuin mitä on kantokykyä.

  Saksassa on 709 kansanedustajaa. Mutta siellä onkin yli 80 miljoonainen väestö!

  Intiassa on 790 kansanedustajaa. Mutta siellä onkin yli 1 miljardin väestö!

  Kyllä Suomessa leikattavaa riittää. Antakaa minulle leikkuri niin teen selvää jälkeä.

  Trafin virastosta heti leikattava puolet yli 500 suojatyöpaikasta. Tällöin jää vielä 250 suojatyöpaikkaa.

  YLE heti leikkuriin! Puolet suojatyöpaikosta leikattava. Tällöin jää vielä noin 1500 suojatyöpaikkaa.

  Aluehallintoviraston suojatyöpaikoista heti leikattava puolet. Tällöin jää vielä noin 600 suojatyöpaikkaa.

  Jne.

 4. Tämä akka kulkee niin jälkijunassa ja vielä sivuraiteella. Koulutukseen rahaa ja yksitys autoilu lopetettava. Koomikkoja kaikki vihreät.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.