Esiintyjä heitti ulostettaan yleisön päälle Helsingin Nosturissa – Lavalla seksiaktissa mukana kuollut rotta (video)

10

Viime viikonloppuna Nosturissa Helsingissä järjestetyllä Steelchaos-hevifestivaalilla ulostettiin lavalle ja heitettiin yleisön sekaan paskaa.

Eriskummallinen performanssi tapahtui, kun esiintymässä oli kaksi yhtyettä, Ride for Revenge sekä Bizarre Uproar.

Lavalla oli sadomasokismi-tyyliin mustiin kumiasuihin pukeutuneita henkilöitä. Esityksessä muun muassa nainen tyydytti miestä käsin ja mies virtsasi naisen päälle. Esityksessä myös käytettiin hyväksi kuollutta rottaa eräänlaisessa seksiaktissa.

Esityksen jossain vaiheessa eräs esiintyjistä ulosti lavalle ja heitti ulostettaan yleisön sekaan. Tässä vaiheessa esitys keskeytettiin.

Tapahtuman promoottori Jani Laine sanoo olleensa yleisön joukossa ja nähneensä tapahtuneen. Laineelle ulosteenheitto yleisöön tuli epämiellyttävänä yllätyksenä.

Laine sanoo, että artistien kanssa sovitaan etukäteen, mitä lavalla tulee tapahtumaan.

– Meidän näkökulmasta artistihan valitsee itse oman esityksen, sisällön ja mitä se haluaa esittää. Tässä tapauksessa ei ehkä menty niin kuin meidän ja artistin välillä oli sovittu. Ei ole meidän tehtävämme tuomita esitystä, mutta tapahtuman järjestäjänä meillä on vastuu, Laine kertoo Iltalehdelle.

Laineen mukaan rankassakaan lavashow’ssa ei ole ongelmaa silloin, kun artistit tekevät jotain itselleen.

– Jos yleisöön lentää paskaa, niin siitä ei ole mitään sovittu. Tämä oli bändille itselleenkin yllätys. Yhdellä esiintyjistä lähti käsistä. Sitten kun mennään yli, sitten lopetetaan välittömästi.

Kuollut rotta kuuluu Laineen mukaan alan kuvastoon.

– Kuollut rotta oli jonkinlainen symboli, jonka artisti koki tärkeäksi. Symbolinen arvo sillä varmaan oli. Muuta merkitystä en löydä.

Tapauksen jälkeen Laine nousi lavalle pitämään puhetta. Hän kertoi yleisölle, että ottaa yhteyttä järjestäjiin, jos on saanut ihmisen ulostetta päälleen.

Laineen mukaan tapahtuman jälkeen ei palautetta ole tullut.

– Yleisö reagoi aika laimeasti. Asia on sovittu hyvässä hengessä.

Laine kertoo, että Steelchaos-festivaali keskittyy nimensä mukaisesti black metaliin, death metaliin ja heavy metalin extreme -äärilaitoihin.

– Kaikki bändit meillä ovat marginaalissa ja tämä on marginaalin marginaalissa.

Ikäraja Nosturissa järjestetylle festivaalille oli 18 vuotta. Molemmat päivät olivat etukäteen loppuunmyytyjä. Yleisöä oli yhteensä 900 henkeä ja tällä kyseisellä keikalla noin puolet siitä.

– Bizarre Uproar on noise-genreen keskittyvä. Sille on tyypillistä taiteellisten rajojen testailu ja Ride for Revenge on brutaalimpi death metal -bändi. Kummankaan yhtyeen arvoista tai tarkoitusperistä ei ole minulla selvyyttä, Laine sanoo.

Laine jatkaa, että heavy metal -tapahtumiin osallistuva yleisö osaa odottaa rankkaakin sisältöä esityksistä.

– Festivaaleja on tehty kymmenisen vuotta. Järjestyshäiriöt ovat äärimmäisen harvinaisia. Tuhansia kävijöitä on ja omien parissa ei oikeastaan mitään hampaiden kiristelyä tule. Nosturin kanssa käytiin tapahtuma läpi ja heiltäkään ei ole tullut yhtään järjestyshäiriöilmoitusta.

Katso videot kyseisestä esiintymisestä mainoksen alapuolelta. Varoitus! Sisältää materiaalia, joka ei sovellu alaikäisille tai herkille ihmisille.

Lähteet: IL, YouTube

 

Mainos

10 KOMMENTIT

  1. Kulttuurimarxismia aidoimmillaan -ulosteella ja kuolleilla eläimillä leikkiminen on tämän saastaan tavaramerkki.

  2. Hyi saatana mitä oksettavaa kulttuurimarksismia.Nuo joutais suljetulle muutamaksi vuodeksi tai wanha hyvä lobotomia paikallaan. Johan paskan heitto loppus.

  3. Että nää on sekasin… MItä pitää ihmiselle tapahtua että siitä tulee tuollainen? Kuuntelisivat nämäkin klassista niin parantuisivat, tai eivät olisi näin psykoosissa.

    Tuo paskan heitettely on vanha juttu. Jo Jumalan-teatteri teki sitä aikoinaan.

  4. Voin muuten ihan varman tiedon perusteella vakuuttaa, että nää jätkät on kulttuurimarxismista aika helvetin kaukana.

    • Tämä. Yllä olevien bändien jäsenet soittavat myös mm. bändeissä Xenophobic Ejaculation (levyjä mm. ”White Power”) ja Militaris-tic. Ei jää paljoa arvailun varaan, mutta kai kun lavalla ei ole soittanut popedat tai paulakoivuniemet niin ihmekös, jos menee monilta yli hilseen.

  5. Niin sairasta ettei voi käsittää ja vielä lavalla tehdään tollasta! Noi kuuluu suljetulle osastolle!

  6. Jos tuo eì miellytä tai tuntui pahalle, niin se ei ole teitä varten. Älkää katsoko. Jos ei osaa lukea että videossa näkyy jotain mitä ei halua nähdä niin idiootti vain katsoo ha alottaa itkemisen. Hohhoi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.