Lisäresursseja poliisille, Suojelupoliisille ja Rajavartiolaitokselle – Rahaa suunnataan terrorismintorjuntaan

5

Sisäministeriölle ehdotetaan valtion vuoden 2018 täydentävässä talousarvioesityksessä lisämäärärahaa poliisille, Suojelupoliisille ja Rajavartiolaitokselle. Määrärahaa esitetään suunnattavaksi muun muassa terrorismin torjunnan kalusto- ja laiteinvestointeihin, siviilitiedustelun valmiuksien kohentamiseen sekä Rajavartiolaitoksen merivenehankintoihin.

Valtioneuvosto antoi eduskunnalle vuoden 2018 talousarvioesitystä täydentävän hallituksen esityksen 16. marraskuuta.Hallituksen esityksessä poliisille esitetään yhteensä 5 miljoonan euron lisärahoitusta vuodelle 2018. Terrorismin torjuntaan tarvittaviin kalusto- ja laiteinvestointeihin sekä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden palautusten tehostamiseen ehdotetaan 3 miljoonan euron kertaluonteista lisärahoitusta. Lisäksi muun muassa nykyisen sormenjälkijärjestelmän korvaavalle Monibiometriatunnistus -hankkeelle esitetään 2 miljoonan euron tuottavuusrahoitusta vuodelle 2018.

Muuttunut toimintaympäristö vaatii resursseja

Terrorismintorjunnan toimintaympäristö Suomessa on nopeassa muutoksessa ja terrorismin uhka on muuttunut. Poliisille esitetyillä määrärahalla uusittaisiin poliisin aseistusta, ajoneuvoreserviä sekä tehostettaisiin suorituskykyä myös tietojärjestelmien osalta.

Tällä hetkellä noin 1 400 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta ihmistä odottaa palautuspäätöksensä täytäntöönpanoa. Muun muassa vapaaehtoisten palaajien vähenemisen seurauksena poliisissa on tarve lisähenkilöstölle, kun palautuspäätöksen täytäntöönpano edellyttää merkittävästi useammin saattajien asettamista palautuksille.

Henkilön luotettava tunnistaminen on yksi koko yhteiskunnan toiminnan perusperiaatteita, näin myös poliisin toiminnassa. Jotta henkilön tunnistaminen olisi nopeaa, tehokasta ja laadukasta, vaatii tämä uusien järjestelmien rakentamista ja nykyisten järjestelmien uudistamista. Nykyinen sormenjälkijärjestelmä on tarkoitus korvata biometriseen tunnistamiseen perustuvalla järjestelmällä.

Suojelupoliisille ja Rajavartiolaitokselle lisärahoitusta

Suojelupoliisille esitetään yhteensä 3,2 miljoonan euron lisärahoitusta. Lisärahoituksesta 2 miljoonaa euroa kohdistettaisiin terroritekoihin varautumiseen ja siviilitiedustelun valmiuksien kohentamiseen, 0,6 miljoonaa euroa maksuttomiin turvallisuusselvityksiin ja 0,6 miljoonaa euroa Suojelupoliisin väistö- ja lisätiloihin.

Rajavartiolaitoksella on tarve korvata 1960–1980-luvuilla hankitut vanhentuneet rannikkovartioveneet. Rajavartiolaitoksen merivene MIV 15 -hankinnasta syntyviä kustannuksia varten ehdotetaan talousarvioon valtuutta hankinnan käynnistämiseksi sekä määrärahaa lisättäväksi 3,3 miljoonaa euroa vuodelle 2018. Suomi on saanut meriveneiden hankintaan erillisrahoitusta Euroopan komissiolta.

Lähde: Sisäministeriö

Mainos

5 KOMMENTIT

 1. Rajat kiinni ja laittomat maasta ulos. On huutava vääryys että kantaväestön selkänahasta revityillä veroilla yritetään korjata päättäjien tekemiä virheitä.

  -Vihollinen on päästetty maahan -se on poistettava ja ENNALTAEHKÄISTÄVÄ uusien tuleminen. Tämä on A I N U T toimiva ratkaisu ongelman poistamiseksi. Korostan! -AINUT TOIMIVA RATKAISU!

 2. Ensin päästetään mitä parhaimmassa kunnossa olevaan kämppään Termiittejä oikein pihaan asti tilaamalla ja sen jälkeen aletaan plaraamaan puhelinluettelon ”keltaisiasivuja” ja etsimään tuholaistorjujafirmoja, joilla on tarvittavaa asiantuntemusta noiden perin vahingollisten liikiäisten likvidoimiseen sekä antamaan kuntoarviota siitä meneekö koko pömpeli aivan uuteen puuhun. Kaikki tämä tietenkin maksaa maltaita, mutta vähätpä siitä, sillä sytänten aukailemiset ja omien änkyröiden pamputtamiset olivat jotain niin hienoa ettei sitä voi edes rahassa mitata, kun kaikki tuohon hulluuteen palaneet kustannuksista kertoneet asiakirjat poltetaan Kesärannan saunanpesässä itsensä pääministerin toimesta, jolla onkin nopsana poikana paras kokemus tästäkin tieteen alasta. Tosin hänen on nyt palvellessaan isänmaataan selvittävä ”toimesta” serkkupoikiensa apua ja kaikki valtiopoliittiset avustajatkin ovat kuka minkin ministerinauton peräloosterissa, sillä eihän sitä koskaan tiedä milloin ”nopeantoiminnan joukkoja” taas tarvitaan kiperissä asioissa.

 3. Mitenhän tyhmä taj tyhmennetty pitää olla että ei näe tätä kaavaa.

  Maahan lasketaan vailla mitään esteitä tuhansia radikaalimuslimeita mistä tahansa. Vedotaan ihmisoikeuksiin ja vihapuheeseen kun suomalaisten valvontaa lisätään. Tarvitaan lisää rahaa terrorismintorjuntaan vaikka ei panna tikkua ristiin sen aineksen poistamiseksi maasta mikä koko uhan aiheuttaa. Katsellaan vieresta kun koko maailma kylässä-orkesteri toteuttaa väkivaltaisia tendenssejään katuväkivallan ja raiskausten muodossa. Kerrotaan että ongelmana on väärin väkivaltaan reagoivat suomalaiset netissä.

  Ymärräthän sinä, rakas ystävä, että sinä olet se terroristi mitä vastaan Supo tarvitsee lisää rahoitusta?

 4. Ei jumaliste! Ei lisää määrärajoja. Suomi kurjistuu verotaakkaansa.
  Rikollisuus ja muu hömppä on ollut dramaattisessa laskussa jo vuodesta 1970 lähtien. Syy ei ole POLIISI tai viranomaiset vaan hyvinvointi.

  Maahanmuutto on harmillista mutta siihen ei määrärahat auta. Rajat kiinni tai edes vähän tiukemmiksi.

  Terrorismi EI OLE UHKA. Suomessa sairaalapotilaita tukehtuu ruokaan n. 24 potilasta vuodessa, siis moninkertainen määrä terroristiuhreihin. Liikenteessä kuolee n. 230 ihmistä, kaatumisiin ja tippumisiin ehkä 800, sairaalapotilaita kuolee HOITOVIRHEISIIN n. 1 800 potilasta vuodessa, Suomessa. Toinen mokoma, noin 1 900 potilasta kuolee vuodessa SUOMEN sairaaloissa koska henkilökunta (lääkärit yms) ei viitsi pestä käsiään ja potilas saa tulehduksen… Terrorismi on (hyvä niin) aivan marginaalinen juttu.

  EI LISÄÄ MÄÄRÄRAHOJA. Virkamiehet, virkailijat, menkää TÖIHIN!!!

 5. Siis samalla tiedustelulait ja tämä. Terrorismiahan on jo mamutuskriittisyys ja kansallissosialismi/uusnatsismi. Poliisiarmeija ja tekniikka vaanii, että missään kansalaisten sähköpostituksissa ei vain ”natsipropaganda” tai ”antisemitismi” esiinny. Jos niin leireille…

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.