Sebastian Tynkkynen: Tasa-arvotyö pyörii naisten ympärillä – Miehistä tehdään syyllisiä lähes kaikkeen

0

Sebastian Tynkkynen (ps) ottaa Facebook-sivullaan kantaa paljon esillä olleeseen tasa-arvokeskusteluun. Tynkkynen kirjoittaa:

”Suomessa tasa-arvotyö pyörii naisten ympärillä. Lainsäädännössämme ei kuitenkaan ole enää yhtään kohtaa, joka syrjisi naisia – päinvastoin: naiset on vapautettu asevelvollisuudesta kokonaan ihan vain sukupuolensa vuoksi.

Kun lainsäädännössä ei ole naisten suhteen epätasa-arvoa, sitä pitää keksiä. Eri tasa-arvoaktivistit heittävät ilmoille hatusta kukin omanlaisensa luvun, kuinka paljon vähemmän samasta työstä maksetaan naiselle verrattuna mieheen. En ole löytänyt vielä yhtäkään työehtosopimusta, jossa sanottaisiin, että naisille maksetaan samasta työstä 20% vähemmän kuin miehille.

On totta, että Suomessa naisten oikeudet eivät ole olleet historiassa miesten kanssa samalla tasolla. On myös totta, että monissa kehitysmaissa tilanne naisten oikeuksien suhteen on sama kuin Suomessa 100 vuotta sitten. Näissä maissa arvokasta työtä tilanteen muuttamiseksi tulee jatkaa. Mutta sen perusteella meillä ei saa jäädä levy päälle, koska tilanne Suomessa on nyt toinen.

Miehistä tehdään syyllisiä lähes kaikkeen. Varsinkin valkoisista heteromiehistä. Tai etuoikeutetuista cis-miesoletetuista, mikä lienee hyväksyttyä totuuskieltä. Miessyytöksen varjolla viedään pörssiyhtiöiltä vapaus valita pätevimmät ammattilaiset hallitukseen ja perheiltä vapaus päättää siitä, kuka saa olla töissä ja kuka kotona – ja minkä verran.

Minä en ole luokkayhteiskunta- tai rakennesyytösretoriikan fani, koska uskon, että tässä yhteiskunnassa jokaisella on mahdollisuus tehdä elämällään aidosti, mitä haluaa, eikä rakenteita voi loppuun saakka syyttää siitä, mitä omalla elämällään päättää tehdä.

Mutta jos tasa-arvokeskustelussa yksilön valinnoista riippumattomat rakennetekijät otetaan vankkumattomaksi perustelun pohjaksi, niin silloin koko tasa-arvokeskustelun tulisi kääntyä toisin päin. Nimittäin eikö yhteiskunnassamme ole jotain vikaa, jos miehet eivät opi lukemaan yhtä hyvin kuin naiset, kuolevat tilastollisesti aikaisemmin, ovat yliedustettuna vankilassa, kokevat enemmän parisuhdeväkivaltaa ja joutuvat murskaprosentilla eroon lapsistaan huoltajuuskiistojen ratkaisuissa?

Oulun kaupunginvaltuustossa otin jälleen uuden esimerkin siitä, kuinka tasa-arvotyössä pitäisi alkaa enemmän miettiä sitä, voivatko miehen hyvin sen sijaan, että heitä haukutaan kaikissa mahdollisissa TV-depateissa. Miesten syrjäytyminen on vakava haaste ja tämä näkyy esimerkiksi siinä, että Oulussa toimeentulotuen parissa on kaksinkertainen määrä yksinäisiä miehiä verrattuna naisiin. Te, jotka kutsutte itseänne feministeiksi, olisiko aika vetää tykit sisään ja kääntää laivan kurssia?”

Lähde: Facebook

Mainos

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.