Ensimmäinen päänsiirto on tehty onnistuneesti

Kiinassa on tehty maailman ensimmäinen päänsiirto ihmiselle onnistuneesti. Siirto kesti yhteensä 18 tuntia.

Siirron suoritti tohtori Xiaoping Ren ja siitä tiedotti Italialainen professori Sergio Canavero. Ren on suorittanut aikaisemmin vuonna 2016 onnistuneen päänsiirron apinalle, leikkaus kesti 18 tuntia.

Canavero avasi tiedotustilaisuuden sanomalla, ”ensimmäinen siirto ruumiille on tehty onnistuneesti.”

”Seuraava vaihe on tehdä päänsiirto elinluovuttajalta päätä ja aivoja tarvitsevalle.”

Canavero toivoi, että ensimmäinen elävä ihminen joka suostuisi leikkaukseen olisi Venäläinen Valery Spiridonov. Spiridonov olikin alunperin suostunut leikkaukseen, mutta oli tullut toisiin ajatuksiin.

Spiridonov oli luovutusjonossa ensimmäisenä koska kärsii Werdnig-Hoffmannin taudistasti. Tauti aiheuttaa selkärangan lihasten surkastumista ja siirrolla olisi mahdollisesti pystytty antamaan Venäläiselle lisää elinaikaa.

Spiridonovin leikkaus olisi käsittänyt sekä pään, että selkärangan siirron. Tuloksena olisi voinut olla onnistunut leikkaus, tai vaihtoehtoisesti hirveät tuskat.

Arthur Caplan New Yorkin lääketieteellisen etiikan yliopistollisesta Langone Medical Centeristä on sanonut, ettei usko päänsiirtoon, vaan epäilee muun kehon hylkivän uutta ruumiinosaa ja loppujen lopuksi ajavan ihmisen hulluuteen. Leikkauksia on myös muutenkin kritisoitu jumalan tahdon vastaiseksi.

1970-luvulla apinalle tehtiin myös päänsiirto, tällöin apinan muu ruumis ei hyväksynyt uusia ruumiinosia vaan hyljeksi niitä. Apina ei pystynyt liikkumaan, eikä kunnolla hengittämään. Apina kuoli kahdeksassa päivässä.

Lähde: ladbible (artikkelikuvassa Valery Spiridonov)

 

 

 

 

5 thoughts on “Ensimmäinen päänsiirto on tehty onnistuneesti

  • 17.11.2017 at 23:10
    Permalink

    Olisiko Suomen hallituksessa tarvetta päänsiirroille, hallituksen päiden toiminnan laadussa ei ole kehumista.

    Reply
  • 18.11.2017 at 06:25
    Permalink

    Politikkojen puhuvat päät voisi vaihtaa vaikka apinoiden päihin. Olishan näky vaikka että Soinille vaihdettaisiin makakin pää.

    Reply
  • 18.11.2017 at 10:22
    Permalink

    ”Seuraava vaihe on tehdä päänsiirto elinluovuttajalta päätä ja aivoja tarvitsevalle.”

    Eli on olemassa pieni toivonkipinä että saisimme pääministerillemme pään jossa olisi moraalia ja rehellisyyttä? Vanhan kaalin saisivat kiinalaiset pitää,laittakoot vaikka kepinnokkaan lässyttämään tai siirtäkööt monnille ja laskekoot Jangtse-jokeen. Hyvällä tuurilla sen joku paikallinen sieltä kalastaisi ja valmistaisi perinteiseen tyyliin ateriaksi elävältä syömällä niin että kala näkee itse kuinka sitä syödään.

    Reply
  • 18.11.2017 at 14:44
    Permalink

    ”Seuraava vaihe on tehdä päänsiirto elinluovuttajalta päätä ja aivoja tarvitsevalle.”
    Kuka leikkauksen jälkeen herää tajuihinsa – luovuttaja vai vastaanottaja?

    Reply
  • 6.4.2022 at 11:26
    Permalink

    ”Seuraava vaihe on tehdä päänsiirto elinluovuttajalta päätä ja aivoja tarvitsevalle.”
    Mutta eihän tuo kertakaikkiaan toimi? Vaikka aivokuolleelle siirrettäisiin uusi pää ja aivot, ei entisestä ihmisestä olisi muuta kuin ulkomuoto jäljellä, se olisi eri ihminen siirron jälkeen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.