Käräjäoikeus totesi mieskolmikon valmistelevan laitonta maahantuloa – Kaikki syytteet hylättiin

4
Mainos

Etelä-Karjalan käräjäoikeus teki varsin hämmentävän päätöksen jutussa, jossa veljesparin ja kolmannen miehen todettiin valmistelleen laitonta maahantuloa Suomeen. Oikeuden mukaan tarkoitus oli tuoda nelihenkinen perhe laittomasti Venäjältä Suomeen. Tämä näytettiin toteen, mutta kaikki syytteet kuitenkin hylättiin.

Veljekset matkustivat Suomesta Viipuriin. Oikeudessa veljekset väittivät olevansa matkalla tapaamaan sisarensa Iranista kotoisin olevaa nelihenkistä perhettä.

Viipurista he matkasivat yhdessä Pietariin. Tämän jälkeen toinen veljeksistä palasi Suomeen, Kuusamon seudulle. Toinen veljeksistä taas matkusti perheen kanssa Pietarista Kostamuksen alueelle rajan toiselle puolelle. Suomeen matkustanut veljes ja jutussa mainittu kolmas mies olivat rajan tuntumassa odottamassa idästä tulevaa retkuetta. Venäläiset rajaviranomaiset eivät kuitenkaan päästäneet Venäjältä tulevaa seuruetta rajalle vievälle tielle.

Mainos

Käräjäoikeuden todistusaineisto oli laaja, sisältäen muunmuassa toisen veljeksen puhelimeen tallennettua rajaseudun kartastoa, että paikkatietojen vaihteluun liittyvää viestittelyä. Käräjäoikeus ei myöskään pitänyt uskottavana puhdasta sattumaa veljesten osumisesta tuurilla samaan kohtaan, mutta eri puolille rajaa.

Käräjäoikeus joutui asiassa pohtimaan ainoastaan sitä, oliko kyseessä laittoman maahantulon yritys vai laittoman maahantulon valmistelu, jota taas ei toistaiseksi olla kriminalisoitu. Oikeus päätyi jälkimmäisen kannalle ja siten kaikki käräjille haastetut pääsivät eroon syytteistä.

Perusteluina päätökselle oikeus tarjoaa esimerkiksi sitä, ettei Venäjältä Suomeen matkalla ollut perhe koskaan päässyt lähelle rajaa. Sen mukaan todistusaineistoa ei ollut riittävästi siitä, että laittoman maahantulon yritys olisi tosiasiallisesti alkanut. Syyttäjä taasen perusteli vaatimuksensa aiempaan tapaukseen, missä tuomioon riitti henkilön astuminen Moskovassa junaan, jonka määränpää oli Helsinki. Tuomio tuli, vaikka henkilö ei ollut päässyt lähelle rajaa.

Lähde: YLE

Mainos

4 KOMMENTIT

  1. Helvetin typerää lepsuilua, antaa hyvä singnaalin. Oikeudet ovat viherkommarien hallussa ja poliittinen korrektius on ylhäältä johdettua ja ohjeet jaettu miten toimia matujen suhteen. Syytekynnystä on alennettu niin alas kuin perustuslaki mahdollistaa. Seuraavaksi varmaan tehdään perustuslakiin joku muutos joka sallii matuilta vähän kaiken.

  2. Voi miten alas käräjäoikeus on vajonnut. Mikseivät lautamiehet äänestäneet tuomaria nurin koska tämähän oli päivänselvä juttu. Ja lautamiehet valitaan käräjille juuri sen vuoksi että heidän tehtävänään on tuoda maalaisjärkeä käräjille. Ja he saavat tehdä lakiin perustumattoman päätöksen jos muusta ei jää epäilystä. Tuomari ei voi sitä tehdä.

    Nyt ollaan jo oikeusasteissa Suometuttu tosi pahasti.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.