Meri-Lapin poliisi vinoilee paikallisille – ”Talvinen sää yllätti taas autoilijat”

2

Meri-Lapin poliisin tiedote ei ollut pelkkää virkamiesmäistä harmautta, vaan sisälsi myöskin piikin, oletettavasti talviautoiluun tottuneelle kansanosalle.

”Talvinen sää yllätti taas autoilijat…

Kuluneen sateisen, mutta onneksi vähälumisen, kesän aikana useat autoilijat olivat unohtaneet, kuinka ajoneuvo käyttäytyy lumisella tien pinnalla.

Kemin keskustassa aamupäivällä autoilija törmäsi toisen auton perään hiljaisella vauhdilla tämän hidastaessa vauhtiaan tehdäkseen U-käännöksen.

Päivällä pakettiautonkuljettaja käänsi autonsa vastaantulijan eteen Keminmaassa yrittäessään kääntyä vasemmalle vastaantulevan liikenteen kaistan yli.

Kemin Paattiossa autoilija törmäsi edessään olleen auton perään tämän hidastettua liikennevaloihin.

Ylitorniolla autoilija suistui tieltä ulos, auto kääntyi hiljaisessa nopeudessa ojaan katolleen, kuljettaja ei kuitenkaan loukannut itseään vakavammin.

Tornion Putaalla autoilija luisui tien sivuun. Edellä mainituissa kolareissa ei tullut henkilövahinkoja, mutta autot kärsivät vaurioita.

Pellon Juoksengissa autoilija suistui tieltä ja törmäsi puuhun liian lyhyen turvavälin aiheuttaman väistöliikkeen seurauksena, edellä ajaneen autoilijan jarrutettua porojen vuoksi. Osallisia kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi. Auto romuttui lunastuskuntoon.”

Lähde: Poliisi

Mainos

2 KOMMENTIT

 1. En minä näkisi tätä vinoiluna. Minä näkisin tämän sarkasmina autoilijoiden tyhmyydestä. Kun katsoo miten lujaa ja luottavaisesti nytkin ajetaan ja kurvaillaan, unohdetaan kokonaan että nyt on talvi ja että tien pinnat ovat jäässä.

  Myös se seikka että asfaltti kului karkeaksi parin viikon aikana aiheuttaa omat ongelmansa. Luokaton työ asfalttimiehiltä johtaa siihen että tien pinnassa on paljon peukalonpään kokoisia kuoppia joista pilkistää pieni pinta-ala ylöspäin. Kun vesi kertyy näihin koloihin, pullistuu se jäätuyessaan ja on näin kivienpinnan yläpuolella. Meillä on täysin jäinen tienpinta vaikka se näyttää kuivalta.

  Entäs suuri kitka-nastarengaskeskustelu? Tuollaisell tienpinnalla kitkarengas ei pidä, jos nastarengas sen paremmin vähäisen nastamäärän vuoksi. Mutta jos tuollaisen tienpinnan päällä on millikin lunta, on se kitkarenkaille oieka luistinrata. Ja turvavälit sekä nopeus pitäisi ottaa huomioon sen mukaan. Mutta kukas ottaa??

  Odottakaapas kun ennen joulua tulee lunta ja pääkaupungista lähdetään sankoin joukoin kotikonnuille lomailemaan. Voi sitä kolarien ja peräänajojen määrää. Agressiivinen ajotapa ja pienet turvavälit kostautuvat välittömästi.

  Jos poliisi sakottaisi ylinopeuksista työmatka-tunteina niin haaviin tulisi sellainen määrä ylinopeuksia että Suomen liikenteestä laadittaisiin ihan uusia lukuarvoja. Tuntuu että suomalaiset käsittävät ylinopeuden ajamisen olevan kansalaisoikeus. Onneksi tieliikennelaki sanoo että ajoneuvo on saatava pysähtymään tien näkyvällä osalla. Eli, joka kerta kun rysähtää, se on kuljettajan vika. Ja siitä saa sekä pitää sakottaa.

  Jos joku haluaa ajaa lujaa niin menköön kilparadalle. Sielä voi koittaa kuinka kova kaveri on. Ja minä väitän että rata kuin rata Suomessa, samalla ajoneuvolla, minä voitan vähintään 10s/kierros.

 2. Kyllähän kitkarengas pitää mustalla jäällä vähintään yhtä hyvin kuin nastarengas. Musta jää kun on vain ohut kerros asfaltin pinnalla, niin siinä on paljon epätasaisuuksia, johon kitkan lamellit tarttuvat jopa paremmin kuin nasta, koska nastalle ei uppoa mustaan jäähän tarpeeksi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.