Sarjapetkuttaja myi olematonta pelikonsolia – Syksyn aikana yli 30 petosta

2

Helsingin poliisille tehtiin lokakuussa rikosilmoitus, jonka mukaan asianomistaja oli ostanut netistä pelikonsolin, jota ei koskaan saanut. Ostaja oli maksanut sovitun summan myyjän tilille, ja myyjä oli luvannut postittaa tuotteen. Kun tuotetta ei alkanut kuulua, ostajan epäilykset heräsivät.

Postissa selvisi, ettei pakettia ollut koskaan edes lähetetty. Myyjä oli tässä vaiheessa poistanut käyttäjätilinsä sivustolta, jolla kaupat oli tehty.

– Poliisi sai myyjän antamien tilitietojen perusteella selville, että myyjä oli valehdellut nimensä ostoilmoituksessa. Tilille oli myös tehty parin päivän aikana useita samansuuruisia tilisiirtoja eri henkilöiltä. Tavoitimme kuusi henkilöä, jotka olivat tehneet saman myyjän kanssa netissä kaupat samasta pelikonsolista, sanoo rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.

Tilin haltija on 25-vuotias mies, jota epäillään todennäköisin syin yhteensä kahdestatoista petoksesta aikavälillä 23.–26.10.2017. Petoksilla aiheutettu taloudellinen vahinko on yhteensä noin 3000 euroa. Poliisi otti miehen kiinni viime viikolla, ja hänet vangittiin tutkinnan ajaksi maanantaina 20. lokakuuta.

– Sama henkilö on tehnyt ammattimaisesti ja jatkuvasti samantyyppisiä myyntipetoksia. Tämän syksyn aikana hänen epäillään syyllistyneen yhteensä yli kolmeenkymmeneen petokseen, jotka on tehty vastaavalla tavalla. On siis syytä epäillä, että hän jatkaisi vapaalla ollessaan rikollista toimintaa, Kortelainen toteaa.

Poliisi neuvoo: Älä maksa nettiostoksia ennen kuin olet nähnyt tuotteen!

Helsingin poliisi tekee tiivistä yhteistyötä netissä toimivien myyntisivustojen kanssa, jotta kuluttajia voidaan opastaa turvalliseen nettishoppailuun. Tärkein neuvo on, ettei netistä ostettua tuotetta kannata maksa ennen kuin sen on nähnyt.

– Mikäli mahdollista, kaupat on hyvä tehdä kasvokkain. Jos tuote täytyy postittaa, suosittelen maksutavaksi postiennakkoa. Hälytyskellojen pitäisi soida, jos myyjällä on hirveä kiire kaupanteossa tai hänellä on käytössä prepaid-liittymä. Numerotiedusteluun kannattaa muutenkin tehdä kysely myyjän numerosta tai tarkastella hieman sosiaalisesta mediasta, löytyykö myyjän ilmoittamalla nimellä ja paikkakunnalla sopivaa henkilöä, rikoskomisario Hannu Kortelainen neuvoo.

Lähde: Poliisi

Mainos

2 KOMMENTIT

  1. Tässä jälleen kerran todetaan että ihmisen oma halu ajaa ongelmiin. Jos et halua yhteiskunnalta mitään, olet vapaa. Mutta niin kauan kuin haluat jotain, olet orja ja joudut käymään töissä saadaksesi haluamasi. Tietäen että se menee rikki.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.