Li Andersson vaatii Sipilää puuttumaan soteulkoistukseen

2

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vaatii pääministeri Juha Sipilää (kesk.) viheltämään kokoomuslobbarien sotepelin poikki.

Andersson sanoi puoluevaltuustossa pitävänsä käsittämättömänä, että keskustaministerit yrittävät pestä kätensä Meri-Lappiin rakentuvasta 1,1 miljardin arvoisesta yksityisestä monopolista.

Anderssonin mukaan puhe yhteisyrityksestä on harhaanjohtavaa, koska veronmaksajat kyllä rahoittavat pääomasijoittajien voitot, mutta Mehiläinen tekee päätökset yksin.

Asiasta kertoivat: Kaleva ja Karjalainen

Meri-Lapin soteulkoistuksesta äänestettii juuri perjantai iltana Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin hallituksen voimin

Yhteisyritysratkaisulla Meri-Lapin kunnat haluavat turvata Kemissä sijaitsevan Länsi-Pohjan keskussairaalan palvelut.

Äänestys meni ensimmäisellä kierroksella tasan 3-3, mutta puheenjohtajan (Ritva Sonntagin) määräyksellä käsittelyä jatkettiin. äänestyksen jälkeen paikalta poistuneen hallituksen jäsenen takia uudelleen äänestys ratkesi uudistuksen hyväksi äänin 3-2.

Kilpailutuksen voitti Mehiläinen ja sopimus sairaanhoidosta on viisitoistavuotinen. Sen arvoksi on laskettu yli miljardi euroa.

Seuraavaksi hankinta- ja palvelusopimuksesta käydään vielä jatkoneuvottelut Mehiläinen-ryhmittymän kanssa.

Asiasta kertoi: Yle

2 KOMMENTIT

  1. Niin laitappa antifan sotilaallinen siipi asialle. Sieltä löytyy sellaisia hulluja jotak ovat valmiita vaikka mihin, kun käsky tulee tarpeeksi ylhäältä. Edes murhat eivät taida olla vieraita tämän porukan fanaattisempien pösilöiden keinovalikoimissa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.