Tänään on kansainvälinen miestenpäivä – Ei vietetä Suomessa

9
Mainos

Tänään, 19.11 on kansainvälinen miestenpäivä. Sitä juhlitaan Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Trinidad & Tobacossa ja Britanniassa, jossa pääministeri Theresa May on nostanut tänä vuonna erityisesti tapetille miesten terveyden, miesten itsemurhaluvut ja miesten alisuorittamisen koulumaailmassa. Miestenpäivää vietetään ainakin 60 maassa, mutta Suomessa tasa-arvon edistämiseksi ja mies-sukupuolen ongelmien esiintuomiseksi vietettävää päivää ei kalenterissa nähdä. Myöskin medianäkyvyys miestenpäivälle on ollut vähäistä.

Naistenpäivää vietetään Suomessakin varsin näkyvästi vuosittain 8.3 ja on vietetty vuodesta 1990. Tämän lisäksi vuosi 1975 julistettiin YK:n toimesta ”naisten vuodeksi”. Tänä vuonna miestenpäivän näkyvyys on ollut jopa tavallista himmeämpää ja nykysuomen lisäksi asiasta on sähköisessä mediassa kirjoittanut, tätä artikkelia tehtäessä, vain yksi kotimainen media.

Mainos

Keskisuomalainen nosti esille erityisesti miesten naisia alemman eliniänodotuksen, johon se näkee syyksi sen, ettei terveysvalistus ja terveyspalvelut tavoita riittävän hyvin haavoittuvimmassa asemassa olevia poikia ja miehiä. Sen lisäksi keskisuomalainen yhtyi Britannian pääministerin näkemykseen poikien koulutuksessa tapahtuvan alisuorittamisen kanssa.

Miesasia.fi muistutti miesten ja naisten välisen tasa-arvokehityksen kummallisesta suunnasta jo miestenpäivänä 2015 kirjoittaessaan seuraavaa:

”Miesasia toteaa, että opetus on se, että feministit vastustavat jopa sitä, että miesten ja poikien tasa-arvo-ongelmista, kuten itsemurhista tai aliedustuksesta korkeakouluissa, edes keskusteltaisiin yhtenä päivänä vuodessa. Tapaukset osoittavat konkreettisesti ja kiistatta sen, etteivät feministit välitä vähääkään miehistä tai pojista. Kaikki väitteet siitä, kuinka feministit tekisivät työtä myös miesten ja poikien aseman parantamiseksi, ovat täyttä roskaa. Päinvastoin, he vastustavat kiivaasti toimia miesten ja poikien aseman parantamiseksi… On mahdotonta edistää miesasiaa, jos ja kun feministit onnistuvat sen valta-asemansa turvin kerta toisensa jälkeen estämään.”

Nykysuomi tahtoisi muistuttaa sekä miehiä, naisia että mediaa myönteisten miesroolimallien ja positiivisen mieskuvan edistämisen tärkeydestä, joka myöskin on yksi kansainvälisen miestenpäivän pysyvämmistä teemoista.

Lähde: Dailymailmiesasia.fi  , KSML

Mainos

9 KOMMENTIT

  1. Hyvää miesten päivää suomen pojat ja äijät femakot ja niitä hännystelevät cuck poitsut potkitaan vielä omaan asemaansa viimeisessä ratkaisussa.

  2. Ja kaiken kukkuraksi kommarifemakot haluis kieltää isäinpäivänkin.

    • Olen kanssasi samaa mieltä, mutta huomasinkin nimimerkkisi olevan yhtä luuserimaista kuin olemuksesi. Miesten asemaa ei kuitenkaan kuulu huonontaa jotta olisimme naisten kanssa samalla viivalla vaan kumpaakin pitää nostaa paremmalle tasolle.

      • En mä mitään tollasta väittänyt. Taidat olla ihan tavalinen mies tavallista tyhmempien aivojen kanssa. Oleppas vaan siellä ihan rauhassa ja älä availe uutissivustoja senkin debiili.

  3. Niin. Emmehän me suomalaiset hetero miehet ole minkään arvoisia. Paitsi, että pidämme taloudfellisesti yksinomaisesti pysytyssä tätä paska -valtiota, jota myös nais-saudi-arabiaksi voi kutsua.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.