Gaia Pope – selvittämätön tarina

1

Gaia Pope, 19, hävisi 7 marraskuuta ja suuretsinnöistä huolimatta ruumis löytyi vasta kolmen aikaan lauantai päivällä.

Nuori 19-vuotias Gaia Pope nähtiin kotonaan Swanagessa, Etelä-Englannissa 7. marraskuuta hieman ahdistuneessa tilassa lapsuudenystävänsä Nathan Elseyn kanssa. Viimeinen havainto on hetki tämän jälkeen turvakameranauhoissa, missä Gaia juoksee yksin talon edessä sijaitsevalla tiellä pois päin talosta.

Gaian ruumis löytyi kallion kielekkeeltä 11 päivää myöhemmin, 18. lauantaina klo 15. Suuretsinnöistä huolimatta kukaan ei ollut nähnyt Gaiaa koko katoamisaikana. Etsintöihin osallistui poliisin erikoisryhmä, kahden paikkakunnan palokunta, poliisihelikopteri, mönkijöitä, koiria ja tuhansia vapaaehtoisia.

[metaslider id=34013]

Ruumiin löytöpaikka on 1,6 kilometriä Gaian kotoa merellepäin. Epäiltynä ja pidätettynä on ollut tähän mennessä Rosemary Dinch, 71, Nathan Elsey, 19 ja Paul, 49. Kaikki pidätetyt on vapautettu ja nyt poliisi epäilee itsemurhaa.

Ruumiinavauksessa ei ole löytynyt mitään ulkoisia merkkejä murhasta. Myrkkyseula on vielä julkaisematta.

Järkyttynyt sisko on pitänyt lyhyen koskettavan muistopuheen, minkä voit katsoa tästä.

Videolla sisko sanoo näin:

”Hän on elämäni valo, en sano, enkä tule ikinä sanomaan, että oli. Hän oli niin kaunis, viisas, tunteellinen ja luova ihminen. Haluan kiittää kaikkia jotka osallistuivat etsintöihin ja ovat olleet tukena”

Katoaminen moneksi päiväksi ja se ettei tyttöä löytynyt etsinnöissä koko aikana on herättänyt Englannissa paljon keskustelua. Myös kuuluisuudet ovat auttaneet tapauksen esilletuomisessa ja etsinnässä.

Paikalliset mediat ovat täyttyneet erillaisista arvailuista, mutta poliisilla ei ole antaa yhtään vastausta mitä Gaia Popelle olisi käynyt. Luultavasti myrkkyseulan tulos antaa osviittaa siitä onko kyseessä rikos vai ei.

Gaia Pope kärsi myös epilepsiasta ja jonkun asteisista mielenterveysongelmista. Katoamispäivänään Gaia ei mennyt enää sovitulle tapaamiselle lääkärin vastaanotolle.

Osa paikallisista on kommentoinut pidätyksiä sävyyn ”poliisit näyttivät kun olisivat hakanneet päätä seinään ja heidän oli pidätettävä joku, että saivat tilanteen näyttämään hallitulta” Kommentit johtuvat siitä, että pidätetty Paul oli ollut katoamisen aikaan 50 kilometrin päässä töissä.

Osa Gaian vaatteista löytyi torstaina 70 metrin päästä Gaian kotoa.

Lähteet: Independent, dailymail, itv.com, twitter, Telegraph

 

 

 

 

Mainos

1 KOMMENTTI

  1. Paljon selventäisi se jos tietäisi minkälaisista mielenterveysongelmista hän kärsi. Niitä kun on monta eri laatua. Aina sosiopaatista maanis-depressiiviseen. Ja jos käy lääkärin kanssa juttelemassa niin vika ei vältämättä ole kovin paha.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.