Itsenäisyyspäivänä luvassa isänmaallisten ja vasemmiston yhteenottoja? – Nettikirjoittelu kiihtyy

8

Itsenäisyyspäivänä järjestetään jo pieneksi perinteeksi muodostunut isänmaallisten poliittisesti riippumaton soihtukulkue. Kulkueen järjestäjä kertoo tapahtumasta Facebookissa näin:

612.fi-yhdistys järjestää edellisien vuosien tapaan myös tänä vuonna soihtukulkueen Helsingin Hietaniemen sankarihautausmaalle itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 klo 18:30.

Tämä vuosi on maamme itsenäisyyden yhdeksäskymmenesyhdeksäs ja siten edellisiäkin vuosia merkittävämpi.

Edellisen vuoden tapaan tämäkin vuosi on ollut kansakunnan yhtenäisyyttä huojuttava ja kansanosien väliin revennyt kuilu on repeämässä leveämmäksi. Tällainen kehitys on epätoivottua ja huolestuttavaa.

Korostamme edelleen yhdistyksenä kansallista yhtenäisyyttä ja kutsumme kaikki itsensä isänmaallisiksi mieltävät suomalaiset jälleen kerran mukaan osoittamaan hiljaisesti mieltään isänmaan puolesta. Yhteishenki, eteen päin katsominen, toistemme ja menneiden sukupolvien kunnioitus sekä yhteen hiileen puhaltaminen ovat suomalaisia arvoja, joista on syytä pitää kiinni jatkossakin.

Kulkue järjestetään perinteisesti tänäkin vuonna.Tapahtuma ja siihen olennaisesti liittyvä soihtukulkue ovat edelleen poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa. Jätetään omat lokerot kotiin ja kuljetaan jälleen kerran yhtenäisenä soihtukulkueena yhdessä Suomen lipun takana.

Poliittisten merkkien ja tunnusten esilläpitäminen ja käyttäminen tapahtumassa on edelleen kielletty. Myös kulkueen kärjessä liikkuva yhdistyksen asettama lippuairueen saattama Suomen lippu on ainoa sallittu banneri, viiri tai lippu.

Tältä pohjalta toivotamme kaikki isänmaalliset suomalaiset mukaan kunnioittamaan edellisten sukupolvien työtä ja uhrauksia 6.12.2017, Suomen itsenäisyyden juhlavuonna.

Aiempien vuosien tapaan vasemmisto on aktivoitunut vastustamaan kulkuetta. Facebookissa mainostetaan Helsinki ilman natseja -tapahtumaa. Tapahtuman järjestävät Helsingin Vasemmistonuoret sekä A-ryhmä. Siinä missä soihtukulkueen ennakkotiedoissa kerrotaan neutraalisti tulevasta tapahtumasta, keskittyy vasemmiston tapahtuman ennakkoinformaatio arvostelemaan isänmaallisia ja heidän kulkuettaan.

Tapahtumasivulla vasemmisto leimaa poliittisesti sitoutumattoman, satavuotiasta itsenäistä Suomea ja maamme itsenäisyyden puolesta taistelleita sotiemme veteraaneja kunnioittavan kulkueen äärioikeistolaiseksi, jopa fasistiseksi ja natsistiseksi. Natsit mainitaan kirjoituksessa useaan kertaan, ja eipä malteta edelleenkään olla ratsastamatta viime vuoden syyskuussa tapahtuneella Jesse Torniaisen potkulla.

Tapahtuman Facebook-sivulla kirjoitetaan:

”Ei äärioikeistoa Helsingin kaduille!

Tämänkin vuoden itsenäisyyspäivänä 6.12. järjestetään Helsingissä useita äärioikeiston tapahtumia. 612-soihtukulkue kerää jälleen äärioikeistolaisia toimijoita marssimaan järjestäjien poliittisten tavoitteiden puolesta. Päätöstä kieltämisestään odottava Pohjoismainen vastarintaliike (PVL) järjestää viime vuoden tapaan pohjoismaisen natsimarssin, jonka kutsussa järjestön nimeä ei ole mainittu. PVL pyrkii toiminnallaan rajoittamaan väkivalloin vastustajiensa sananvapautta sekä viemään ihmisoikeudet vihaamiltaan ryhmiltä. Viime vuoden syyskuussa PVL-aktiivi Jesse Torniainen aiheutti potkullaan kuolettavat vammat järjestöä kritisoineelle ohikulkijalle PVL:n mielenosoituksessa.

Vaikka 612-kulkue pyrkii retoriikallaan antamaan itsestään kuvan maltillisen isänmaallisena, on sen takana erilaisia äärioikeistolaisia ja fasistisia tahoja. PVL:n Suomen haaran perustaneen Esa Holapan mukaan PVL oli aloitteellinen ensimmäisen 612-kulkueen järjestämisessä vuonna 2014. Natsismi ei viime vuonnakaan haitannut 612.fi-yhdistyksen varapuheenjohtaja Jari-Pekka Marinia, vaan hän toivotti natsit muiden ”isänmaallisten” joukossa tervetulleiksi kulkueeseen. Tapahtuman keulakuvana on toistuvasti toiminut Timo Hännikäinen, joka päätoimittaa fasistista Sarastus-verkkolehteä sekä on tullut tunnetuksi rasistisista ja naisvihamielisistä nettikirjoituksistaan.

612-kulkue on yritys luoda äärioikeiston yhtenäinen rintama, jossa PVL, Sarastus, Suomen Sisu ja perussuomalaiset marssivat rinta rinnan. Perussuomalaisten kunnanvaltuutettu Teemu Lahtinen on ollut järjestämässä tapahtumaa alusta asti, ja viime vuonna marssille osallistui myös Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja. Heidän kanssaan marssivat omasta tapahtumastaan paikalle saapuneet PVL:n jäsenet liikkeensä tunnuksiin pukeutuneina.

Äärioikeiston liikkeiden vastustaminen kuuluu jokaiselle, joka arvostaa perusvapauksia, tasa-arvoa ja jakamatonta ihmisarvoa. Fasismi ja natsismi eivät ole mielipiteitä, vaan loukkaus ihmisyyttä vastaan. Antifasismi on valinta ihmisyyden puolesta. Kutsummekin kaikki kanssamme kaduille itsenäisyyspäivänä vastustamaan äärioikeistoa!

Mielenosoituksen tarkoitus ei ole synnyttää konfliktia poliisin kanssa, vaan vastustaa äärioikeistoa väkivallattomalla mielenilmauksella.

Tapahtumaan ei toivota puoluetunnuksia, valtioiden lippuja tai autoritarismia edustavia tunnuksia.

Tapahtuman järjestää A-ryhmä ja Helsingin Vasemmistonuoret.

Helsingin uutiset ovat julkaisseet tulevasta soihtukulkueesta uutisen, joka sisältää kulkueen järjestäjän mukaan virheellisiä tietoja. 612.fi-yhdistyksen Facebook-sivulla on julkaistu seuraava oikaisu uutiseen liittyen:

Helsingin Uutiset on julkaissut uutisen nimellä ”Vasemmistonuoret ja anarkistit nousevat uusnatseja ja kansallismielisiä vastaan – Helsinkiin itsenäisyyspäiväksi suuri mielenosoitus”.

Uutisessa todetaan näin:

”Niistä suurin on kansallismieliseksi julistautuva 612-kulkue, joka on aiempina vuosina kerännyt mukaan myös uusnatseja.
– 612-soihtukulkue kerää jälleen äärioikeistolaisia toimijoita marssimaan järjestäjien poliittisten tavoitteiden puolesta, antifasistimarssin järjestäjät korostavat Facebookissa.”

Tämä ei pidä paikkaansa ja olemme pyytäneet myös Helsingin Uutisia oikaisemaan seuraavat asiat:

1. 612.fi-kulkueen ainoa tarkoitus on kunnioittaa menneiden sukupolvien uhrauksia ja työtä.
2. 612.fi-yhdistys ei harrasta ennakkosensuuria eikä luokittelua mielipiteiden perusteella. Kulkueeseen on tervetullut jokainen, joka jakaa tavoitteen arvot ja käyttäytyy asiallisesti. Viime vuonna kulkueessa oli mukana myös kommunisteja, jotka tekivät tilaisuudesta videotallenteen ja korostivat tapahtuman ei-poliittista luonnetta.
3. Kulkueella ei ole mitään poliittisia tavoitteita.
4. Piirit jotka järjestävät vastamielenosoitusta 612.fi-kulkuetta vastaan, järjestävät todellisuudessa mielenosoitusta eri mieltä olevien ihmisten sanan-, kokoontumisen-, julkaisun-, esiintymisen- ja mielipiteenvapautta vastaan.

Tällaisen muiden kansalais- ja ihmisoikeuksia loukkaavan ns.vastamielenosoituksen järjestäminen on hyvin surullista 100-vuotiasta itsenäisyyttä juhlivassa kansallis- ja oikeusvaltiossa nimeltään Suomi ja se kertoo omaa tarinaansa A-ryhmän ja Vasemmistonuorten suhtautumisesta näihin oikeuksiin.

612.fi-yhdistys
Hallitus

Lähteet: 612.fi, Helsinki ilman natseja

Mainos

8 KOMMENTIT

  1. Typerät mielenvikaiset vasemmistolaiset. Piruako sillä itseensä vaivaavat, jos jotkut haluaa soihtumarssia pitää.

  2. Antifa ja vasemmisto haluavat järjestää rettelöitä saadakseen julkisuutta ja provosoidakseen tappeluita. Varsinaisia ”rauhan” enkeleitä. Roskasakkia sanon mä.

    • Vallassa. Siksi niiden onkin hyödyllisten vasuri-idioottien avulla hyvin kätevää osoitella syyttävällä sormella jotakin mitättömän pientä porukkaa josta ei ikinä tule uhkaa kenellekään, niin että uutis-uskovaisen kansanosan huomio kohdistuu poispäin päärikollisista eli hallinnosta.

  3. Nämä perkeleen vasemmiston kermaperseet eivät marssisi metriäkään ilman sotaveteraanien ponnistuksia ja uhrauksia. Nyt mennään nassut peitettynä ja rikotaan paikkoja ja mekkaloidaan. Kohdalle kun osuu tälläinen vasurinpaska niin Speden sanoin: Siinä ikenet ihmettelee mihin hampaat läks.

  4. Eikös siellä ole anarkistit heilunu ja uhannu kaikkia jopa hevosia tosi surkeata porukkaa Rikkoneet ikkunoita yrittäjiltä Se on niiden into rikkoa ja tuhota Jos niitä muka natsia näkyy ovat järjestäytyneitä eivätkä uhkaa ketään

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.