Kuhmossa pihoilta ruokaa etsinyt susi lopetettiin suurriistavirka-apuhenkilöiden toimesta

0
Mainos

Kuhmon Lentiiran kylällä oli loka- marraskuun ajalta havaintoja asutuksen lähellä liikkuneesta yksinäisestä sudesta. Havaintojen perusteella suden käyttäytyminen oli lajille epätyypillistä ja susi vaikutti menettäneen osan ihmisarkuudestaan. Pihoissa liikkuminen viittasi siihen, että susi etsii asutuksen läheltä ravintoa. Suden käyttäytyminen viittasi siihen, että se saattaisi aiheuttaa turvallisuusriskin ihmisille.

Poliisi teki sudelle karkotuspäätöksen ja sutta karkotettiin kaksi eri kertaa. Susi palasi takaisin vuorokauden sisällä karkotuksesta. Karkotus todettiin tehottomaksi keinoksi joten poliisin päätöksellä susi määrättiin lopetettavaksi. Susi lopetettiin perjantaina 17.11.2017. Lopettamisen suorittivat Kuhmon riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apuhenkilöt poliisin toimeksiannosta.

Mainos

Kaadettu susi oli heikossa ravitsemustilassa ollut nuori uros. Susi on toimitettu Eviran Oulun toimipisteeseen tutkittavaksi.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.