Saksan hallitusneuvottelut kaatuivat Merkelin johdolla – Vaalitulos ”löysässä hirressä”

Nykysuomi kirjoitti eilen Saksassa viikonlopun aikana käytyjen hallitusneuvottelujen olevan jyrkässä vastatuulessa ja Merkelin epäonnistumisen hallituksen muodostamisessa tarkoittavan käytännössä uusia vaaleja. Neuvottelupöytään päätyneet osapuolet Angela Merkelin CDU/CSU-koalitio, FDP ja Vihreät olivat itse asettaneet eilisen takarajakseen hallituksen muodostamiselle. Aikaraja oli ja meni ja ensimmäisenä neuvotteluista lähti business-mielinen FDP, joka totesi tarvittavan ”luottamuspohjan” puuttumisen sekä CDU/CSU:n että vihreiden kanssa.

-”On parempi olla hallitsematta lainkaan, kuin hallita huonosti.”

Merkel on vannonut johdattavansa Saksan läpi vaikeiden aikojen ja vihreidenkin puheenjohtaja pahoitteli neuvottelujen katkeamista todeten ”sopimuksen olleen neuvoteltavissa, erimielisyyksistä huolimatta”. AFP:n tietojen mukaan, neuvottelut kaatuivat odotetusti muunmuassa maahanmuuttoon. Esimerkiksi Merkelin CDU:n rikkumattomalta vaikuttanut liitto CSU:n kanssa alkoi vaalien jäljiltä rakoilla, kun CSU ilmaisi halunsa rajoittaa vastaanotettavien maahantulijoiden määrän enimmillään 200 000 henkilöön vuodessa.

Merkelin ainoaksi mahdollisuudeksi hallituksen muodostamiseen näillä voimasuhteilla, on jo etukäteen vaalitappionsa vuoksi hallitusneuvotteluista kieltäytyneiden sosiaalidemokraattien maanittelu neuvottelupöytään. CDU/CSU ja sosiaalidemokraatit saisivat enemmistöhallituksen muodostettua kahdestaan, ilman FDP:n tai vihreiden tukea.

Die Welt-sanomalehti teki kyselyn, jonka perusteella 61,4% osallistuneista uskoi Merkelin liittokansleriuran päättyneen epäonnistuneisiin hallitusneuvotteluihin. 12 vuotta vallassa ollut Merkel voisi periaatteessa muodostaa vähemmistöhallituksenkin, tosin tämän vaihtoehdon hän on itsekin tyrmännyt jo ennen hallitusneuvottelujen alkua ”epävakaana”.

Vähemmistöhallituksen ollessa pois suljettu vaihtoehto ja mahdollisten hallituskumppaneiden vähyys esimerkiksi sosiaalidemokraattien kieltäydyttyä kunniasta ja kaikkien kieltäydyttyä yhteistyöstä vaaleissa kolmostilan napanneen AfD:n kanssa, näyttäisi siltä että Saksa on pakotettu uusiin vaaleihin.

Lähde: AFP

 

5 thoughts on “Saksan hallitusneuvottelut kaatuivat Merkelin johdolla – Vaalitulos ”löysässä hirressä”

  • 20.11.2017 at 20:10
    Permalink

    Historia tulee muistamaan merkelin euroopan tuhoamisesta -jälkipolvet tulevat kysymään meiltä ”miksi häntä ei pysäytetty ajoissa?” Tämän islamia nöyristelevän ja kehitysmaalaisia rakastavan mielipuolen oikea paikka olisi vankilassa tai narun jatkona.

    Reply
  • 20.11.2017 at 21:59
    Permalink

    Vahingoniloa pukkaa. Sossutkin ovat kuuleman mukaan hylänneet Merkelin tarjouksen hallitusneuvotteluista. Saataisiin edes yksi tihulainen pois Euroopan kahvoista. Jos totta puhutaan, niin vahvaa liittovaltiota ja avomielistä maahanmuuttopolitiikkaa kannattavat Länsi-Euroopan maat alkavat olla poliittisesti heikoilla. Itä-Eurooppa pärjää Natolla ja EU:n yhteistä puolustushanketta voi olla vaikea puskea eteenpäin. Eli jälleen kerran Suomen herrat ovat valinneet väärin, kun peesaavat kaikessa sokeana Saksaa, Ranskaa ja Brysseliä.

    Reply
  • 21.11.2017 at 06:10
    Permalink

    Onhan tuo Saksan kansa kummallinen kun ovat sallineet tämän akan maansa tuhoamisen.Mutta Saksalaiset kärsivät vieläkin maailmasotien nöyryytyksen tarumoja. Sallitaan vaikka oman maan tuho ennemmin ettei vaan kukaan pääse sanomaan heitä natseiksi. Saksa kuten Japani pistettiin toisen maailmasodan jäkeen sellaiseen valvontaan ettei se ole päättynyt vielä tänäkään päivänä. Maiden oma kulttuuri on jo lähes tuhottu amerikkalisten toimesta ja amerikassahan valtaa pitää ne…..

    Reply
  • 21.11.2017 at 21:46
    Permalink

    12 vuotta euroopan tuhoamista täynnä ja tappio häämöttää, joten mitenkä olisi Adolf… eikun anteeksi Angela tässä inkarnaatiossa, että menisit sinne bunkkeriisi ja laittaisit sen kuulan päähäsi?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.