Boko Haram iski moskeijaan – 50 kuoli aamurukouksensa aikana

Jihadistisen terroristijärjestön ”Boko Haramin” teini-ikäisen itsemurhapommittajan kerrotaan iskeneen Nigerialaiseen moskeijaan varhain tiistai-aamuna. Madinan moskeijaan, Unguwar Shuwan alueella tehty isku vaati viranomaisten mukaan 50 ihmisen hengen. Isku tapahtui aamurukouksen aikaan joten moskeijassa oli paikalla reilusti väkeä.

Nigerian presidentti Muhammadu Buhari julisti Boko Haramin ”käytännössä voitetuksi” jo kaksi vuotta sitten ja vuosi 2016 kieltämättä näytti ”paremmalta”, Boko Haramin iskujen vähennyttyä jopa 80%. Kaikenkaikkiaan Boko Haramin iskuissa epäillään kuolleen jopa 20 000 ihmistä vuoden 2009 jälkeen.

Paikallinen poliisi ja armeija ovat yksimielisiä siitä, että isku on todennäköisesti terroristiryhmän kosto sitä vastaan viime aikoina tehdyistä maa- ja ilmaiskuista. Viranomaisten mukaan iskusta epäillään 17 vuotiasta, muiden rukoilijoiden mukana moskeijaan saapunutta nuorta miestä.

Lähde: AFP

4 thoughts on “Boko Haram iski moskeijaan – 50 kuoli aamurukouksensa aikana

 • 21.11.2017 at 23:43
  Permalink

  Kaikki muut voisi hävittää planeetalta paitsi valkoihoiset. Muut ovat paska sakkia

  Reply
  • 23.11.2017 at 11:55
   Permalink

   Jengin nimihän merkitsee ”kirjat kielletty”, joten ilmeisesti kyseessä on jo niin äärimuslimilahko että jopa koraanin lukeminen on kielletty. Luultavasti kateudesta katkeroituneita illiteraatteja.

   Ihmishenkien menetys on tietenkin aina ikävää, mutta toisaalta nythän taivaisiinpyllistelijät saivat mitä tilasivat ja pääsivät allahinsa luo ns. paalupaikalta ja räjähtävällä lähdöllä.

   Reply
 • 23.11.2017 at 21:30
  Permalink

  Tollasia noi muslimit just on. Vaikka kaikki ei olisi niin isommassa massassa on aina tollasta touhua ja se pitää aidata Euroopan ulkopuolelle.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.