Kelan sivuilla voit nyt ehdottaa uutta nimeä äitiyspakkaukselle – Mikä on sinun ehdotuksesi?

16

Kelan verkkosivuilla on avattu lomake, jonka kautta voit ehdottaa uutta nimeä jo vuosikymmenien ajan äitiyspakkauksena tunnetulle vastasyntyneiden vauvojen äideille jaettavalle tuotepaketille.

Vanha nimi ei nykyisenä monimuotoisten sateekaariperheiden aikana ole enää sopiva, vaan pikemminkin syrjivä esimerkiksi niiden perheiden kohdalla, joissa ei ole äitiä ollenkaan, vaan kaksi isää.

Kelan sivuilla olevan lomakkeen yhteydessä kirjoitetaan:

Eduskunnassa on pohdittu äitiyspakkauksen nimen muuttamista, jotta nimi huomioisi entistä paremmin kaikki vanhemmat ja perheet. Mikä olisi mielestäsi hyvä nimi? Vai onko äitiyspakkaus niin hyvä nimi, ettei sitä saa vaihtaa?

Nimiehdotuksia voi lähettää Kelalle 31.12.2017 asti. Kela toimittaa parhaat ehdotukset eduskunnalle tammikuussa 2018.

Mikä sinusta olisi hyvä, uusi ja neutraali nimi äitiyspakkaukselle? Kirjoita ehdotuksesi uutisen alle kommenttikenttään.

Voit käydä ehdottamassa haluamaasi nimeä Kelan sivuilla painamalla tätä linkkiä.

Lähde: Kela

Mainos

16 KOMMENTIT

 1. Eiköhän se äitiyspakkaus edelleen ole kurantti nimitys, sillä kaikki lapset on poikkeuksetta synnyttänyt äiti. Miehen perseestä ei tiettävästi ole yksikään lapsi syntynyt, vaikka monen vihreän tai vasemmistolaisen kohdalla asian voisi hyvinkin uskoa tapahtuneen.

 2. ”Vanha nimi ei nykyisenä monimuotoisten sateekaariperheiden aikana ole enää sopiva, vaan pikemminkin syrjivä esimerkiksi niiden perheiden kohdalla, joissa ei ole äitiä ollenkaan, vaan kaksi isää.”

  Ai? Jokos se ”herra evoluutio” on yrittänyt ja erehtynyt homotkin lisimään onnistuneesti keskenään? Syntyvätkö ne lapset em. tapauksessa peräsuolen kautta, tms? Siittimen virtsaputki on tuohon puuhaan näetsen aika onneton poikkipinta-alaltaan.

  Vai olisiko niin, että puuhastelkoot homot omissa oloissaan paskaa ylämäkeen ihan vain tyytyväisenä siitä, että heidän perversiostaan ei enää teloiteta, eikä edes suljeta osastolle.

  Eiköhän se niin ole että selkeän enemmistön ei kuulu taipua mutkalle häviävän pienen vähemmistön oikkujen mukaan.

  • Pervo”perheissä” ei todellakaan olla lapsen asialla vaan lapsi on asialistalla, muokattava esine agendan ja perversion kohteena.

 3. Sateenkaariperseessä oli kyllä hurja. Nauroin ääneen. Ihmiset ympärillä katsoivat ihmeissään. En viitsinyt kertoa…

  • Kerro toki, näitä asioita ei saa pitää vakan alla. Vastoin propagandaa ja sosiaalista painostusta, nämä asiat eivät ole millään tavalla pyhiä vaan pervot ovat pervoja vaikka ne kuinka yritettäisiin normaaleiksi maalata.

 4. Äidille (oikea nainen, XX) ja lapselle : äitiyspakkaus
  Muille (täydennä itse): ____________pakkaus

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.