Moottoriteiden muuttaminen kaduiksi aiheuttaa isoja ruuhkia ja miljardikulut – Helsinki jatkaa silti bulevardisointia

6

Helsingin kaupunki teetti konsulttiyhtiöllä selvityksen, jossa otettiin selvää, miten käy pääkaupunkiseudun liikenteen sujuvuudelle, jos Helsingin kaikki moottoritiemäiset sisääntuloväylät muutetaan Kehä I:n sisäpuolella voimassa olevan yleiskaavan mukaisiksi ns. bulevardimaisiksi kaupunkiväyliksi eli kaduiksi, joilla nopeusrajoitus on 60 km/h.

Selvityksen mukaan liikenteen sujuvuudelle voitaisiin heittää hyvästit, ja lisäksi moottoriteiden ns. bulevardisointi aiheuttaisi miljardien kustannukset. Siitä huolimatta Helsingin tuoreen kaupunkistrategian mukaisesti ensimmäiseksi bulevardisoitavaksi väyläksi on valittu Vihdintie, ja hiljattain tehtiin päätös vilkkaan Tuusulanväylän bulevardisoinnin aloittamisesta.

Massiivisessa bulevardisoinnissa suurimmaksi ongelmaksi muodostuu vuoden 2013 liikennelaskelmien mukaan tieliikenteen laajamittainen ruuhkautuminen aamuisin bulevardivyöhykkeen ulkopuolella ja iltapäivisin myös kantakaupungin alueella.

Lisäksi ruuhkista syntyy paikoin useiden kilometrien jonoja (esim. Tuusulanväylällä pahimmillaan yhteensä jopa 6 km:n jonoutuminen), jotka haittaavat muuta liikennettä ja pidentävät matka-aikoja.

Erityisen suurta haittaa liikenteelle tulee aiheuttamaan bulevardimallin mukainen eritasoliittymien poistaminen.

Selvityksen mukaan luvassa on myös bulevardien rinnakkaisen katuverkon huomattava ruuhkautuminen sekä bulevardeiksi muutettavien pääväylien ja rinnakkaisen katuverkon liikenneturvallisuuden heikentyminen varsinkin kevyen liikenteen osalta.

Helsingin sisääntuloväylien massiivisesta bulevardisoinnista syntyy selvityksen mukaan huomattavia yhteiskuntataloudellisia kustannuksia, jotka kohoavat jopa yli 100 miljoonaan euroon vuodessa – huolimatta siitä, että maankäytön tiivistäminen synnytti selvityksessä noin 70 miljoonaksi euroksi laskettavissa olevan vuosittaisen liikenteellisen hyödyn.

Kertakustannukseksi muunnettuna bulevardisointivaihtoehdon liikennekustannusten kasvu on noin 1,9 miljardia euroa, selvityksessä todetaan.

Talouspuoleen vaikuttaa myös mm. joukkoliikenteen kustannusten kasvu sekä bulevardeiksi muunnettavien pääväylien mahdollinen siirtyminen kaupungin ylläpidettäviksi.

Näin ollen kaupunkibulevardien massiivinen toteuttaminen tulee vaatimaan myös ruuhkamaksujen ja muun tieliikenteen uudenlaisen hinnoittelun käyttöönottoa.

Lähde: Hel.fi

 

Mainos

6 KOMMENTIT

 1. Metsittäisivät koko Helsingin. Autoille raivattaisiin kinttupolut nopeusrajoituksella 20 km/h sillä edellytyksellä, ettei Liito-oravan pesintä häiriinny eivätkä ent. Metsäntukimuslaitoksen professorin toteamat menninkäiset jää autojen alle aamuvirtsallaan.

 2. Toi on just noin niikuin artikkelissakin luki, että lisääntyvät ruuhkat antavat perusteen ruuhkamaksuille. Helsinki kaivaa Virheiden ja vihertävän Kokoomuksen johdolla kuoppaa itselleen.

  Matujahan Helsinki meinaa ottaa rutkasti tulevaisuudessa ja nää bulevardit on siis matuille.

 3. Saatana mitä idiootteja! Niitä ei kiinnosta pätkääkän mitä asiantuntijat sanoo.
  Vihervassarit eivät tajua maailmanmenosta mitään, kuvittelevat että kaikki ajelevat polkupyörillään jostain hevonkuusesta keskustaan, myös talvella! Poistivat jo aikaa sitten ns. vihreän aallon Manskulta ja nyt saa pysähtyä joka valoissa. Sujuva liikenne kuulema houkuttelee lisää liikennettä!
  Ja Kokoomus ajaa tämän satelliittiaeurantamafian keksimää rahastusautomaattia.
  Bensavero on toimiva systeemi, ei tarvita ruuhkamaksuja ym paskaa.
  Myyvät vielä tiet ulkomaalaisille sijoittajille, sitten alkaa todellinen rahastus. Ja veroja ei makseta, tulot veroparatiiseihin.
  Onko Helsingin johdossa vain joko lahjottuja hillotolpan kyttääjiä tai aivokuolleita?
  Kohta matujakin vyöryy satoja tuhansia ilmaiseen ylöspitoon.
  Kuka noita äänestää??? Konkkaan menee koko kaupunki hyvin pian, se on saletti.

 4. ”Näin ollen kaupunkibulevardien massiivinen toteuttaminen tulee vaatimaan myös ruuhkamaksujen ja muun tieliikenteen uudenlaisen hinnoittelun käyttöönottoa.”

  Eli toimitaan tietoisesti niin että asiasta ei ole keskustelemista eikä kuluttajalla tai tässä tapauksessa maalitetulla kansanryhmällä eli yksityisautoilijalla ei ole vaihtoehtoja. Paitsi tietenkin joukkokuljetusvälineet. Ennen vanhaan moista toimintatapaa sanottiin fasismiksi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.