Pääministeri Sipilä EU:n ja Afrikan Unionin huippukokoukseen

2

Pääministeri Juha Sipilä osallistuu Norsunluurannikolla Abidjanissa 29.–30. marraskuuta järjestettävään EU:n ja Afrikan Unionin huippukokoukseen. Viidennen EU:n ja Afrikan huippukokouksen teemana on investoiminen nuoriin ja kestävään kehitykseen.

Seuraavien vuosikymmenten aikana Afrikkaan pitäisi luoda 18 miljoonaa työpaikkaa vuosittain, jotta nuorten kasvavalle joukolle löytyisi töitä. Afrikan nuorten tulevaisuus on keskeinen kysymys myös Euroopalle muun muassa muuttoliikkeen myötä.

Afrikan ja Euroopan nuoret laativat oman ehdotuksensa mannertensa maiden johtajille omassa tapahtumassaan ennen varsinaista huippukokousta.

Suomi tuo nuorten ääntä kuuluviin myös nimeämällä nuoren mukaan pääministeri Sipilän huippukokousdelegaatioon, ja kannustaa muita maita tekemään sanoin. Nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö Allianssi valitsi suomalaisnuorten edustajaksi Eurooppanuorten puheenjohtaja Tuomas Tikkasen.

Lähde: Valtioneuvosto

2 KOMMENTIT

  1. Euroopalle tuhoisa kaksikko matkalle. Halla-aho ja Hakkarainen olisivat sopivampia jotka antaisvat realismia afrikkalaisille kuinka elämän eteen pitää hieman ponnistella kuinka savimajoista pääsee pois kovalla työllä.

  2. Tämä tietää sitä , että Afrikasta saapuu tänne omavaraiseen valtakuntaan miljoonissa luettava määrä mustia miehiä norkoilemaan suomalaisten kustannuksella. Sipilä on yhtä kuin imuri, joka vetää sängyn alta kaikki villakoirat ja muut roskat jo halkeamispisteessä ennestään olevaan pölypussiin nimeltä Suomi-Finland. ”Eihän se ole keltään pois”. Eihän?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.