IL: Mustan Barbaarin äiti ja sisko tänään oikeudessa – Virkamiehen vastustaminen ja niskoittelu

11

Iltalehti uutisoi, että Musta Barbaari -nimellä muusikkona tutuksi tulleen James Nikanderin äitiä ja siskoa vastaan alkoi oikeudenkäynti tänään aamulla Helsingin käräjäoikeudessa.

Syyttäjän näkemyksen mukaan Mustan Barbaarin sisko ja äiti kieltäytyivät näyttämästä henkilöllisyystodistuksiaan heinäkuussa 2016 siviilipukuisille poliiseille, jotka suorittivat ulkomaalaisvalvontaa Helsingissä.

Tapauksesta nousi kohu sosiaalisessa mediassa kesällä 2016. Nikander väitti, että poliisi olisi kaatanut hänen äitinsä maahan ja puhunut rasistisesti. Nikanderin sisko ja äiti syyttivät poliisia kielletystä etnisestä profiloinnista. Syyttäjä ei kuitenkaan aloittanut asiasta esitutkintaa, mutta Nikanderin äiti ja sisko saivat syytteet omasta toiminnastaan.

Nikanderin siskoa syytetään niskoittelusta poliisia vastaan. Niskoittelu, huitominen ja töniminen oli niin vahvaa, että poliisi oli joutunut raudoittamaan hänet. Nikanderin äiti sai syytteen virkamiehen vastustamisesta.

Nikanderin sisko ja äiti kiistivät oikeudessa syyllistyneensä väitettyihin tekoihin.

Lähde: IL

11 KOMMENTIT

  1. Rasismi kortista ei ihan joka paikassa ole hyötä jos vastassa on poliisi. Kunnon sakot ja karkoitus maasta, molemmat.

  2. Jos kerran suoritettiin ulkomaalaisvalvontaa niin ulkomaalaisten pitää pyydettäessä todistaa henkilöllisyytensä. Sen sanoo jo Suomen laki. Vai kuvittelivatko maassa asuvat ulkomaalaiset ettei se koske heitä?

  3. Kiittäisivät onneaan että neekeröivät poliisille Suomessa, eivätkä esimerkiksi Yhdysvalloissa. Jälkimmäisessä kun poliisia vastaan neekeröinnin lopputulos on yleensä lappu varpaassa kylmällä tiskillä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.