IL: Mustan Barbaarin äiti ja sisko tänään oikeudessa – Virkamiehen vastustaminen ja niskoittelu

Iltalehti uutisoi, että Musta Barbaari -nimellä muusikkona tutuksi tulleen James Nikanderin äitiä ja siskoa vastaan alkoi oikeudenkäynti tänään aamulla Helsingin käräjäoikeudessa.

Syyttäjän näkemyksen mukaan Mustan Barbaarin sisko ja äiti kieltäytyivät näyttämästä henkilöllisyystodistuksiaan heinäkuussa 2016 siviilipukuisille poliiseille, jotka suorittivat ulkomaalaisvalvontaa Helsingissä.

Tapauksesta nousi kohu sosiaalisessa mediassa kesällä 2016. Nikander väitti, että poliisi olisi kaatanut hänen äitinsä maahan ja puhunut rasistisesti. Nikanderin sisko ja äiti syyttivät poliisia kielletystä etnisestä profiloinnista. Syyttäjä ei kuitenkaan aloittanut asiasta esitutkintaa, mutta Nikanderin äiti ja sisko saivat syytteet omasta toiminnastaan.

Nikanderin siskoa syytetään niskoittelusta poliisia vastaan. Niskoittelu, huitominen ja töniminen oli niin vahvaa, että poliisi oli joutunut raudoittamaan hänet. Nikanderin äiti sai syytteen virkamiehen vastustamisesta.

Nikanderin sisko ja äiti kiistivät oikeudessa syyllistyneensä väitettyihin tekoihin.

Lähde: IL

11 thoughts on “IL: Mustan Barbaarin äiti ja sisko tänään oikeudessa – Virkamiehen vastustaminen ja niskoittelu

 • 22.11.2017 at 13:24
  Permalink

  Rasismi kortista ei ihan joka paikassa ole hyötä jos vastassa on poliisi. Kunnon sakot ja karkoitus maasta, molemmat.

  Reply
   • 22.11.2017 at 18:10
    Permalink

    Johonkin ne….i maahan, jossa on muitakin hottentotteja ja paljon kuntosaleja ja keloja.

    Reply
 • 22.11.2017 at 14:35
  Permalink

  Oujee . Kenellä vaikutisvaltaisella ”poliisilla”on 6 enemmän aurinkoa saanutta ottopoikaa. LOL . On hauska uskoa unelmiin. Näin vanhana ei enää jaksa…

  Reply
  • 22.11.2017 at 18:08
   Permalink

   Eikös se ollut se ruotsinkielein polliisi, joku KRP-pomo T….s E…..n

   Reply
 • 22.11.2017 at 15:20
  Permalink

  Jos kerran suoritettiin ulkomaalaisvalvontaa niin ulkomaalaisten pitää pyydettäessä todistaa henkilöllisyytensä. Sen sanoo jo Suomen laki. Vai kuvittelivatko maassa asuvat ulkomaalaiset ettei se koske heitä?

  Reply
 • 22.11.2017 at 15:51
  Permalink

  Kiittäisivät onneaan että neekeröivät poliisille Suomessa, eivätkä esimerkiksi Yhdysvalloissa. Jälkimmäisessä kun poliisia vastaan neekeröinnin lopputulos on yleensä lappu varpaassa kylmällä tiskillä.

  Reply
 • 22.11.2017 at 16:07
  Permalink

  Jeppes. Millaista oli telttailu Helsingissä. Polpo purki Suomi Ensin leirin, paljon myöhemmin matujen leirin . Suomaliassa tuo ei toimi.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *