Päivi Nerg nimitettiin hallintopolitiikan alivaltiosihteerin virkaan – Aloittaa ensi vuoden alussa

8

Valtioneuvosto on nimittänyt hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi maatalous- ja metsätieteiden maisteri Päivi Nergin. Nerg aloittaa virassa 1. tammikuuta 2018. Määräaikainen nimitys kestää viisi vuotta.

Nerg on toiminut lokakuusta 2012 lukien sisäministeriön kansliapäällikkönä. Vuosina 2009–2012 Nerg toimi valtiovarainministeriön hallinto- ja kehitysjohtajana. Tätä ennen hän on työskennellyt Kuopion yliopistossa sekä tehnyt työuraa myös yritysmaailmassa.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri kuuluu ministeriön ylimpään virkamiesjohtoon. Hänen tehtävänään on johtaa ja sovittaa yhteen valmistelua hallintopolitiikan koordinaatioalueella sekä johtaa koordinaatioalueen virastojen ja yhtiöiden strategista ohjausta. Lähivuosina hallintopolitiikan alivaltiosihteerin tehtävissä painottuvat maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon johtaminen, maakuntien resurssi- ja vaikuttavuusohjaus, julkisen hallinnon digitaalisuuden edistäminen, valtion henkilöstöjohtamisen kehittäminen sekä koko julkisen hallinnon toimintatapojen ja ohjauksen muutosten johtaminen uudessa toimintaympäristössä.

Nergin mukaan isot uudistukset ja koko julkisen hallinnon ja valtion hallinnon kehittäminen ovat erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa.

”On hienoa saada kantaa vastuuta maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisestä ja sen toimeenpanosta. Toimeenpano ratkaisee uudistuksen onnistumisen”, Nerg toteaa.

Virkaan tuli määräaikaan mennessä yhteensä kymmenen hakemusta. Valtioneuvosto päätti nimityksestä torstaina 23. marraskuuta.

Lähde: Valtiovarainministeriö

8 KOMMENTIT

  1. Tuosta naudasta ei pääse näköjään eroon, ei perkele millään. Mitä muuten noin reaalimaailmassa vanhoille naudoille käy.

  2. Aikansa kun valehtelee, vääristelee ja kusettaa sujuvasti kansaa palkitaan hyväpalkkaisella ansaitsettomalla viralla. Näin vaan edelleen v. 2017. Sipihän lupasi aloittaessaan pääkusettajana, poliittiset nimitykset lopetetaan. Kilin munat, vain tässä asiassa on menty eteenpäin.

  3. Suomassahan on jo jonkin aikaa ollut maan tapana valita virkoihin yhtäaikaisesti sekä kyvyttömiä että älyttömiä henkilöitä. Nerg on loistava esimerkki kummankin virkansa valinnoissa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.