Saudi-Arabia ostaa Yhdysvalloilta 7 miljardilla ohjuksia

5

en.abna24.com sivuston mukaan Yhdysvallat olisivat solmineet Saudi-Arabian kanssa yhteensä 110 miljardin asekauppasopimuksen 10-vuodelle eteenpäin.

Asekauppa on lehden mukaan solmittu Yhdysvaltain Presidentin Doland Trumpin saudivierailulla toukokuussa.

Yhdysvalloissa on käyty keskustelua ja äänestetty asekaupan kieltämiseksi. Syynä kieltämiselle on Saudi-Arabian sodankäynti Jemenissä ja lukuisat siviiliuhrit. Siviiliuhreja on laskettu olevan vuodesta 2015- yhteensä 4800. Kesäkuussa yhdysvalloissa on äänestetty aseiden myynnin kieltämiseksi, linkki businessinsider sivulle.

Nyt kohua nostattanut asepaketin arvoksi on paljastunut 7 miljardia dollaria ja kauppa käsittää tarkkuusohjuksia.

Saudi-Arabian Washingtonin suurlähettiläs Prince Khalid bin ei ole kommentoinut itse myyntiä millään tavalla, mutta huomauttanut Saudi-Arabian kunnioittavan sopimuksia Yhdysvaltojen kanssa.

Aseiden myynti alkoi jo vuonna 2015, mutta se keskeytettiin hetkellisesti siviiliuhrien takia. Tällöin kauppa piti sisällään 8000 laserohjattua ohjusta, 10 000 muuta pommia ja 5000 muutossarjaa, jolla ”tyhmistä” ohjuksista saadaan muutettua ohjattuja, esimerkiksi gps:n avulla.

Terroristi expertti, apulaisprofessori, puolustuspolitiikan johtajana tunnettu David Des Roches on kertonut, että Saudi-Arabia on vain muutaman siirron päässä, että saa Yhdysvaltain senaatin puolelleen.

”Saudi-Arabia on näyttänyt haluavansa sotia Jemenissä, se tulee sotimaan Jemenissä ja sille on aivan sama mitä me muut ajattelemme”, Roches sanoi.

 

5 KOMMENTIT

  1. Ja sitten kun saudi-arabia romahtaa (5-10 vuoden sisällä) on huippu aseita taas jatkaa lähi-idän sotia vuosikymmeniksi. Ja rauhoittamaan lähetetyt mm. Suomalaiset saavat tulta munille oikein kunnolla.

  2. Hyvähän se on,että pääsevät tappamaan toisiaan. Jokainen tapettu musulmaani on aina poissa meidän nurkista.

  3. Aseteollisuudella ja sitä pyörittävillä suurvalloilla ei ole moraalia. Suomesta myydään ruutia tai kumiluoteja ulkomaille, niin siitä jo Erkki Tuomioja kastelee patjansa.
    Ihmiskunta on tehnyt suurimmat keksintönsä ja innovaationsa jokseenkin kokonaisuudessaan kehittämällä yhä mielikuvituksellisimpia ja tehokkaampia tapoja tappaa toisiaan. Ns. ”rauhanprojektitkin” mennään pääsääntöisesti ”kivääri edellä” kuten avaruusteknologiakin. Avaruuden valloitus tosin vei päivä torkun ajaksi ajatukset pois sotimistarkoituksista, mutta samoilla raketeilla Werner Von Braunin V2-rakettien WWII aikana kehittelemien ”kostoaseiden” USA:ssa teknologiaa kehittäessään tuo raketti vei amerikkalaiset Kuuhun heinäkuussa v. 1969.
    Aseiden kehitteleminen on poikien hommaa eli meidän miesten jännä hommia, joka kiehtoo ja antaa riemua teknologisen kehittymisen ansiosta, mutta perin raadollisella tavalla, joka täysin unohtuu rauhan aikana.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.