Ylikomisario Pasterstein väläyttelee autoilijoille kypäräpakkoa

12

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtajan, ylikomisario Dennis Pastersteinin twiitti herättää ihmetystä kansalaisissa.

Pasterstein nimittäin julkaisi Twitterissä vanhan kuvan Suomen poliisitoiminnasta jostain 1960-luvulta. Kuvassa on poliisiauto ja kaksi poliisia valvomassa liikennettä. Sekä autossa istuvalla poliisilla että auton vieressä liikennettä tarkkailevalla poliisilla on kypärät päässä.

Kuvan oheen Pasterstein kirjoitti: ”Kuinka monta ihmishenkeä ja loukkaantumista säästyisi, jos kypärä olisi pakollinen varuste autossa. Tässä #poliisi näyttää mallia.”

Ei ole tiedossa, onko ylikomisario Pasterstein tosissaan twiittinsä kanssa. Aprillipäivä ei ole lähelläkään, eikä mistään muualtakaan voi päätellä, että tuossa laskettaisiin leikkiä.

Jäämme hämmentyneinä odottamaan lisävalaisua asiaan.

Katso Pastersteinin twiitti mainoksen alapuolelta.

Lähde: Twitter

12 KOMMENTIT

 1. Pitäkööt poliisi kypärää vaikka sängyssä, jos siltä tuntuu, mutta älkää puuttuko ihmisten arki liikkumiseen liikaa. Eikö tuu oikeen sakkoja niin pitää keksiä lisää kiusaa?

 2. Historiallisen kuvan poliisikin yrittää tuplafacepalmia nykypoliisin alennustilan edessä, tosin juurikin kypärä estää sen. Taisi jo kuvanottohetkellä aavistaa jotakin tulevasta..

 3. Kai tämä sentään on joku läppä.Ei näitä enään erota mikä on parodiatili ja mikä poliisin oikea tili.Olen pahoillani niiden poliisien puolesta jotka joka päivä oikeasti pelastavat ihmisiä ja palvelevat ihmisiä.Tälläiset typerät lausunnot syö poliisin arvovaltaa valtavasti.

 4. Kuinkahan monelta aivopierulta suomen kansa välttyisi jos näillä twiittipoliiseilla olisi ympäriinsä umpinainen ja äänieristetty kypärä päässä?

 5. Kyllähän se on niin, että POLIISIEN päät ovat pehmenneet niin pahasti, että HE itse tarvitsevat kypärää. ”Autoilijoiden turvallisuus”!!!???
  Mitä helvetin väliä tuollaisella asialla on kun maassa vetelehtii 40 000 potentiaalista ISIS-terroristia valmiina pilkkomaan päitä, oli niissä sitten kypärä tai ei!
  Poliiseilla ei ole mukamas oikeaa tekemistä, kun pitää somessa kirjoitella kuin pikku-tytöt mitä ja milloin vain päähän pälkähtää muka-tärkeää. Onhan se toki paljon kivempaa istua näppiksen ääressä toimistossa kuin tehdä ”oikeita töitä”. Eli heittämällä huitsin nevadaan kaikki tänne kuulumattomat parasiitit, joilla ei ole täällä oikeutta olla minkään kansainvälisen eikä leikki -sopimuksen nojalla. Sitä ollaan taas siinä tilanteessa, että kaikki on tehtävä itse.

 6. Sittenhän voidaan luopua airbägeistä ja kasaan painuvista autoista.

  Toisaalta, koskas polkupyöriin tulee turvavyöpakko?

 7. Minä alan kehittelemään ainetta, millä voi sotkea rekisterikilven niin, ettei siitä otettua kuvaa voi lukea ja alan myymään sitä. Saadulla tuotolla tuen niiden poliisien toimintaa, joilla älyratas on vielä kohdallaan, eikä leiki noilla data-vehkeillään.

 8. Jos oikeasti tehtäisiin tutkimus, niin kypäräpakko autoilussa säästäisi varmasti enemmän ihmishenkiä ja aivovammoja kuin kypäräpakko pyöräillessä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.