Julkisen sanan neuvosto: Sotahirviä ei ole koulutettu ampuma-alustoiksi tai taistelutarkoituksiin – langettava päätös Ylelle ja Iltalehdelle valeuutisesta

11

Yleisradio ja Iltalehti uutisoivat näyttävästi koulutetuista sotahirvistä viime kesänä ”uutisen” lähteen he kaivoivat venäläisen tiedejulkaisun aprillipilajutusta.

Julkisen sanan neuvosto selvitti sotahirvistä tehtyä valeuutista ja totesi seuraavasti:

”JSN:n tekemän selvityksen mukaan Neuvostoliitossa on kokeiltu hirvien käyttämistä vetojuhtina, mutta niitä ei ole koulutettu ampuma-alustoiksi tai taistelutarkoituksiin Suomea vastaan siten, kuin Ylen ja Iltalehden jutuissa väitetään. Sekä Ylen että Iltalehden jutuissa on edelleen aprillipilaa varten keksittyjä sepitteellisiä yksityiskohtia, kuten Ylen väite, jonka mukaan hirviä varten laadittiin oma ohjesääntö ja Iltalehden viittaukset täysin fiktiiviseen Volossovan eläintarha 3:een ja sen johtajaan Mihail Gluhoviin.”

Julkisen sanan neuvoston perustelut voit lukea Täältä

11 KOMMENTIT

 1. Mitä väliä sillä on? Koko JSN on ihan turhanpäiväinen runkkurinki. Antavat tämmöisestä langettavia mutta viheltelevät ja katsovat muualle kun koko luotettu mediakenttä roiskii valheita ja propagandaa vuodesta toiseen ja pimittävät oleellista tietoa tusinoista asioista. Oikeastaan kaikesta millä on merkitystä, sumentaen faktan ja fiktion kun kyseessä on tahot joiden kilpeä kiillotetaan tilanteesta ja tapahtumista huolimatta.

  Vain propagandamedia jättää huomiotta miljoonat raadot vain siksi että niiden tuottaja on oikea taho jota ei kyseenalaisteta.

 2. Johann.

  Se on juuri näin, ne antavat päätöksiä täysin tyhjänpäiväsistä uutisista ja sitten todellinen mielipide uutisointi saa vaan jatkua. Iltalehti on tässä mielipide uutisoinnissa Ylen kanssa edelläkävijöitä. Hesaria ei enää edes mediaksi voi kutsua.

 3. Lopetimme HS tilaamisen.Tullut kotis -52 lähtien.Eivät kirjoita asoita kuten on ja vääristellään tai jätetään kirjoittamatta.Viherkommareiden mellastuskenttä.

 4. Sitä minä vaan että ketä tämä ”uutinen” loukkasi. YLE ja muut valtamediat harrastaa muutenkin puolueellista uutisointia, jättää kertomatta kansalaisiin vaikuttavia asioita, että tämä on hyttysen paska niiden joukossa.

 5. YLE ja iltalehti suoltavat filtteröityjä, muokattuja ja valheellisia ”uutisia” joka ikinen päivä. JSN:n hirviuutisen kaltaisesta hassujutusta tuomion antaminen on vain yritystä näyttää siltä että jotakin laadukasta työtä tehtäisiin, vaikka tosiasiassa valtion valeuutiskone käy täysillä kierroksilla.

 6. Ylen ”toimittajat” ovat varustettu sellaisilla trolilaseilla että ne nielevät kaiken mikä Venäjältä tulee ja ottavat vastaan mitä saavat, ilman rasvaa. Voi että pitää olla maailmankuva vääristynyt että haluaa YLE:lle töhin tai toimittajaksi nykypäivän ”valtamedioihin”. Radikaali kommunisti hymyilee sille miten nykyuoriso on ottanut toimenkuvan kulttuurimarxilaisesta ideologiasta, eikä edes kyseenalaista sitä.

 7. Tottahan tuo uutinen oli. Eikös ne rytkyt, jesset, saarat ja mitä turvallisuuskomissaareja niitä nyt onkaan ole juuri trollihirvimetsällä (vihreitä kai väriltään?).

 8. Mites se iltasanomien juttu siitä venäläisestä roskiksesta, joka tappaa kaiken elollisen kymmien kilsojen säteellä!! Harmi ku siitäkään ei enää löydy tietoa 😀

 9. Yle ja HS saavat tukiaisia CIA:lta ja jutut ovat sen mukaisia, kuten suurin osa muistakin medioista Länsi-Euroopassa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.