Asunnon omistajaa raipataan, kiinteistöveroon jopa viisinkertainen korotus

12

Kauppalehti kertoo sivuillaan kuinka käsittelyssä on kiinteistöverouudistus. Lehdessä käytetään esimerkkinä 1000 euron kiinteistöveron noususta 5000 euroon.

Jutussa pelätään veron nousun vaikuttavan esimerkiksi talojen korjaamiseen, mitä yleisesti on pidetty talon arvoa säilyttävänä tekijänä.

Suhteeton korotus voi vaikuttaa myös muutenkin talokauppoihin alueilla missä kauppa käy tahmeasti, tai alueihin mitkä on jo muutenkin hinnoiteltu kipurajoille.

Verotuksen uudistus on vielä kesken, mutta sen on tarkoitus astua voimaan vuonna 2020.

Suomessa verouudistus koskee noin 2 000 000 verovelvollista.

Hallitus perui jo kiinteistöverouudistuksen muutamia kuukausia takaperin. Tällöin ajatuksena oli korottaa kuntien kiinteistöveron alarajaa.

Tällöin alarajaa soveltavat kunnat olisi käytännössä pakoitettu nostamaan veroa, samalla ylärajaa soveltavat kunnat olisivat nostaneet myös prosenttia.

Hallituksen alkuperäinen esitys oli, että,

  • alaraja nousisi 0,41 prosentista 0,45:een
  • yleisen kiinteistöveron eli maapohjan alaraja 0,93:sta 1,03:een.

Tämä olisi nostanut kuntien verotuloja 49 miljoonalla ensi vuonna ja 16 miljoonalla seuraavana vuonna. Korotus olisi osunut eniten PK seudun ja Uudenmaan kuntiin.

Uudet uudistukset koskevatkin kiinteistöveroprosenttien ylärajojen korotusta, jotka pidettiin voimassa.

Lähteet: Kauppalehti, Rakennuslehti

12 KOMMENTIT

  1. Omalta kohdalta laskin kiinteistöveron kehityksen asunto ja tontti. Kiinteistövero alkoi 1994, vuoteen 2005 asti vero nykyrahassa oli n 200€ . 2015 oli noussut n.320€. 2017 oli noussut n. 440€. Korotus on ollut erittäin kiihtyvä edellisen ja nykyisen hallituksen aikana. Jos alarajan korotus olisi tullut voimaan niin vero 2018 olisi ollut 490€.

  2. Me olemme itse valinneet nämä päättäjät ja siten olemme itse aiheuttaneet tämän itsellemme. Olkaamme siis kiitollisia tästäkin päätöksestä.

    • Emme ole valinneet näitä päättäjiä tekemään näitä päätöksiä vaan niitä mistä kauniisti ennen vaaleja puhuivat, joten ei meiän ole mikään pakko olla tyytyväisiä näitten päättäjien saavutuksiin. Harmi että kansa yrittää uskoa näihin ahneisiin oman edun tavoittelijoihin

  3. Jos kiinteistössä tekee remonttia joka vaatii vähintään toimenpideluvan, remontti kannattaa tehdä kaikessa hiljaisuudessa sillä se vaikuttaa kiinteistöveroa korottavasti. Myös jos rakennukseen vaihdattaa ikkunat, asennuttaa ilmalämpöpumpun tmv. ja jossa työnosuus on kotitalousvähennyksen piirissä, kannattaa harkita tarkoin ja laskea, kannattaako vähennystä hakea koska jokaisen perusparannuksen myötä kiinteistöverotusta nostetaan. Kotitalousvähennyksen hakemisella myös kontrolloidaan kiinteistöille tehtyjä parannus ja korjaustöitä, jotka aina ”nuorentaa” rakennuksen ikää lisäten kiinteistöveron määrää.

  4. Viiden vuoden päästä viimeistään on lähdettävä pois täältä, tämä maa tuhotaan tarkoituksella, olemme Kreikan tiellä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.