Viinapiru vaanii – Tällaista on alkoholistin arki Suomessa (video)

2

Alkoholismi on sairaus, joka koskettaa useita suomalaisia joko suoraan tai välillisesti. Jokainen varmasti tuntee ihmisiä, jotka painiskelevat viinapirun kanssa. Jos ongelma ei ole omakohtainen, alkoholisteja saattaa silti löytyä lähipiiristä.

Tajunta Media on julkaissut laadukkaan dokumentin nimeltä Viinapiru, joka kuvaa alkoholistien elämää juuri siellä ruohonjuuritasolla. Dokumentti sai hiljattain myös jatko-osan Viinapiru 2. Ohjelmissa ääneen pääsevät itse alkoholiongelmaiset ihmiset, jotka kertovat arjestaan ja mm. vieroitushoitoon pääsemisen vaikeudesta.

Voit katsoa molemmat dokumentit mainoksen alapuolelta.

Katso myös:

Velkakierteeseen joutunut 19-vuotias Jenna: Näin aion selvitä velkahelvetistäni

2 KOMMENTIT

 1. Kenenkään ei tarvtse kärsiä viinanpirusta jos ei halua, Siihen on nimittäin erittäin toimiva lääke: Naltreksoni !!

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Naltreksoni

  Se on todettu maailmanlaajuisesti toimivaksi ja Suomessakin lääkärit sen yleisesti tietävät. Lääkärit eivät vain kirjoita sitä jollei osaa pyytää sillä virallisen perustelun mukaan ”sitä valmistaa pieni lääketehdas”. Todellisuudessa lääkäri saa osutensa kirjoittamistaan resepteistä (sv-numero) ja koska Naltrexoni on halpa lääke, eivät reseptitulot ole kovin suuria.

  Naltreksonin idea on siinä että se estää aivojen välittäjäaineiden viemästä alkoholin hyvänolon tunnetta aivoihin. Ja siksi se nautinto juomisesta katoaa. Ihminen voi jatkossakin nauttia alkoholia ”sosialijuomana” mutta juominen jää usein toiseen lasilliseen, koska hyvänolontunne jää puuttumaan. Kolmen kuukauden jälkeen aivot eivät osaa kaivata tätä hyvänolontunnetta ja puolen vuoden päästä se jää kokonaan taka-alalle. Ja yleensä siinä vaihessa voi lääkityksen lopettaa tai ainakin merkittävästi vähentää.

  Mutta tämäkin, kuten kaikki muutkin hoidon, vaatii ihmiseltä itseltään sen ajatuksen juomisen lopettamisesta. Jos pillereitä ei ota, ei hoitokaan voi toimia.

  Tällä halvalla pillerillä saataisiin Suomen sosialimenot romahdusmaisesti pienenemään. Mutta kyse on valtiohallinnon ja lääkäreiden puolelta siitä, että ei haluta.

 2. Valtioiden monopolien tehtävänä onkin tehdä ihmisistä viinan orjia ja pitää heidät hiljaisina ja ettei vaan omia ajatuksia tule liikaa pintaan. Ovat hyvää vaalikarjaa poliitikoille kun viinan kyllästämille aivoille luvataan yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.