Ministeri Risikko: Sisäisen turvallisuuden strategiassa suurimmaksi sisäisen turvallisuuden uhkaksi tunnistetaan syrjäytyminen

6

– Turvallisuuden edistämisestä on tulossa yksi maakuntien tehtävistä. Monissa kunnissa turvallisuuden edistämisessä on jo tehty paljon hyvää työtä, mutta maakuntien tehtävänä turvallisuussuunnittelusta tulee nykyistä laaja-alaisempaa ja yhtenäisempää. Tärkeää on myös se, että turvallisuus tehdään edelleen lähellä ihmisiä paikallisella tasolla, sisäministeri Paula Risikko sanoi Satakuntaliiton Suomi 100 -juhlaseminaarissa 26. marraskuuta Porissa.

Sisäisen turvallisuuden strategiassa suurimmaksi sisäisen turvallisuuden uhkaksi tunnistetaan syrjäytyminen, mikä näkyy esimerkiksi rikollisuudessa. Pieni joukko – alle viisi prosenttia koko väestöstä – tekee yli puolet kaikista rikoksista. Tässä väestönosassa kasautuvat rikollisuuden lisäksi syrjäytymisen muut tunnusmerkit, kuten esimerkiksi päihde-, mielenterveys- ja toimeentulo-ongelmat. Tämä tarkoittaa, että pienen väestönosan pahoinvointi vaikuttaa erityisesti heidän omaan turvallisuuteensa, mutta myös koko yhteiskunnan turvallisuuteen.

– Syrjäytymisen ehkäisy on oivallinen esimerkki monen viranomaisen ja kansalaisyhteiskunnan yhteistyötä vaativasta turvallisuustyöstä. Yksin sosiaalitoimen, poliisin, koulujen tai järjestöjen työllä nuorten syrjäytymistä ei nujerreta eikä yksikään näistä voi siitä yksin vastata. Syrjäytymistä ei torjuta hankkeilla vaan se vaatii myös maakunnilta pysyviä rakenteita ja toimintatapoja ja ennen kaikkea toimien koordinointia. Maakunnilla on mahdollisuus tarttua nimenomaan niihin turvallisuusongelmiin, jotka putoavat muiden viranomaisten tehtävien väliin.

– Ilman oikeita lisätoimia syrjäytyneiden nuorten määrä kasvaa tulevina vuosina. Ehkäisemällä syrjäytymistä emme pelkästään lisää alueen elinvoimaa ja hyvinvointia, vaan vaikutamme voimakkaasti myös sen turvallisuuteen, ministeri Risikko painotti.

Sisäisen turvallisuuden strategian toimeenpanossa luodaan parhaillaan tapoja viedä turvallisuussuunnittelua eteenpäin maakunnissa. Samalla on tärkeää, että ne kunnat, jotka tähänkin asti ovat tehneet hienoa työtä asukkaidensa turvallisuuden eteen, voivat jatkaa sitä.

Mainos

6 KOMMENTIT

  1. Syrjäytynyt vihapuhuja puskaraiskaa ? Syrjäytynyt vihapuhuja joukkoraiskaa ? Syrjäytynyt vihapuhuja ajaa rekoilla vääräuskoisia kuoliaaksi. Syrjäytynyt vihapuhuja leikkaa vääräuskoisilta kurkkuja auki ?

  2. Syrjäytymistä ei torjuta hankkeilla vaan se vaatii myös maakunnilta pysyviä rakenteita.

    Torille on tulossa pysyviä betoni esteitä muuta en ole kuullut missään puhuttavan vaikka seuraan kunnan asioita tarkasti.

  3. Työttömiä ja syrjäytyneitä vastaan vihapuhutaan ja tämän leimaavan ja syrjivän toiminnan nimi on sosiaalirasismi.
    Risikko ymmärtää väärin, syrjäytyneisiin kohdistuu uhkaa, he eivät ole uhka.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.