Pikkujouluvalvonnoissa jäi kiinni 269 rattijuopumuksesta epäiltyä

1

Poliisin tehostetussa valtakunnallisessa pikkujoululiikenteen valvonnassa kahtena menneenä viikonloppuna jäi kiinni 269 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa, joista epäiltyjä törkeitä rattijuopumuksia oli 77. Viikonloppujen aikana poliisi puhallutti yhteensä 73 306 kuljettajaa.

Etsintäkuulutettuja henkilöitä tavattiin 62 ja ampuma-aserikoksia kirjattiin neljä.

Rattijuoppojen määrä on pysynyt suunnilleen samalla tasolla viime vuoden vastaavaan valvontaan verrattuna. Keskimäärin joka 273. ratsiaan ajanut kuljettaja osoittautui epäillyksi rattijuopoksi. Alle rangaistavuuden puhalsi joka 91. kuljettaja.

Puhallusratsioita tehtiin etenkin ilta- ja yöajan pikkujoululiikenteessä.

– Poliisi pyrkii tiedottamalla ennalta estämään rikoksia. Nyt siinä onnistuttiinkin, koska jälkimmäisenä viikonloppuna jäi kiinni 21 epäiltyä rattijuoppoa (7,2 %) vähemmän kuin ensimmäisenä viikonloppuna, vaikka puhallutusmäärät olivat yhtä suuret, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta kertoo.

Rattijuopumusvalvontaa jatketaan pikkujoulukauden loppuun asti koko maassa.

Lähde: Poliisi

1 KOMMENTTI

  1. Loistavaa toimintaa poliisilta, aivan loistavaa toimintaa!!!

    On kaikkien kansallinen etu että kännissä ei ajeta ajoneuvoilla. Se pitäisikö raja olla 0.8 promillea on sitten kokonaan eri keskustelu. Mutta nykyisellä lainsäädännöllä kännissä ajaminen on kiellettyä.

    Pointsit poliisille.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.