Tulli ja poliisi paljastivat laajan dopingaineiden, huumelääkkeiden ja nuuskan laittoman maahantuonnin ja välityksen Pohjois-Suomessa

Tulli ja Oulun poliisi ovat paljastaneet pitkään jatkuneen ja laajan dopingaineiden, nuuskan ja huumausaineeksi luokiteltujen lääkevalmisteiden maahantuonnin ja levityksen. Dopingaineita, nuuskaa ja huumausaineiksi luokiteltujalääkevalmisteita on myyty TOR-verkossa Silkkitie-kauppapaikalla ja toimitettu ostajille postilähetyksinä pääasiassa Oulusta ja Torniosta eri puolille Suomea.

Tapauksen esitutkinnan yhteydessä Tulli ja Oulun poliisi takavarikoivat huomattavia määriä erilaisia dopingaineita ja huumausaineeksi luokiteltuja lääkevalmisteita kahden epäillyn henkilön asunnoista ja postiliikenteestä. Toiselta epäillyltä takavarikoitiin lisäksi käteistä rahaa 14 000 euroa ja bitcoin-virtuaalivaluuttaa yli 40 000 euron arvosta.

Dopingaineita noin 3 000 kuukaudenväärinkäyttöä vastaavaksi ajaksi

Tulli ja Oulun poliisi selvittivät tapauksen esitutkinnassa TOR-verkossa käytyä laitonta doping-, nuuska ja huumelääkekauppaa noin vuoden ajalta. Esitutkinnassa selvisi, että epäillyt henkilöt olivat myyneet TOR-verkon kautta yli 16 000 millilitraa nestemäisiä dopingaineita ampulleissa, yli 50 000 dopingainetablettia ja yli 7 700 huumausaineeksi luokiteltua lääkeainetablettia. Esitutkinnan aikana selvisi myös, että epäillyt henkilöt olivat doping- ja huumelääkeaineiden lisäksi myyneet laittomasti Ruotsista salakuljetettua nuuskaa yli 70 kiloa.

Esitutkinnan perusteella selvitettiin epäiltyinä olevien henkilöiden saaneen toteutuneista doping-, nuuska- ja huumelääkemyynneistä rikoshyötyä yhteensä yli 200 000 euron arvosta. Takavarikoidut ja esitutkinnassa selvitetyt dopingaineet olisivat riittäneet noin 3 000 kuukauden väärinkäyttöä vastaavaksi ajaksi.

Tapausta on tutkittu Tullissa ja Oulun poliisissa törkeänä dopingrikoksena, törkeänä huumausainerikoksena, törkeänä veropetoksena ja salakuljetuksena. Tapauksen esitutkinnan aikana on ollut vangittuna kaksi henkilöä. Tapaus siirtyy syyteharkintaan Lapin syyttäjänvirastoon lähiaikoina.

Lähde: Tulli

5 thoughts on “Tulli ja poliisi paljastivat laajan dopingaineiden, huumelääkkeiden ja nuuskan laittoman maahantuonnin ja välityksen Pohjois-Suomessa

  • 27.11.2017 at 13:18
    Permalink

    Senhän nyt tiesi kaikki muut paitsi päättäjät että huumeet liikkuu kun rajat on auki

    Reply
    • 27.11.2017 at 21:37
      Permalink

      Kyllä ne tietävät -ovat mukana rahoittamassa huumebisnestä ja pitävät rajat auki rikollisille.

      Reply
  • 27.11.2017 at 13:33
    Permalink

    Ns. huumesota alkaa olla hävitty euroopassa ja vääränlaiseen toimintaan tuhlataan liikaa voimavaroja. Resurssit pitäisi keskittää ns. kovien huumeiden osalle ja jättää mm. kannabis pois listoilta. Kannabikseen tuhlataan aivan liikaa tullin ja poliisin voimavaroja.Tämä on vain kylmä tosiasia eikä mikään puolustus.

    Reply
  • 27.11.2017 at 14:24
    Permalink

    Nuo huumeet ja muut doping aineiden salakuljetus on pikku juttu.Nuuskasta heilahtaa häkkiä ja verotuomioita.Näin se vaan menee Suomessa.Tässä tapauksessa voivat päästä kuin koira veräjästä kun taitavat olla tuota yksinkertaisempaa sakkia jotka ei ymmärrä mikä on kiellettyä ja mikä ei.

    Reply
  • 27.11.2017 at 21:35
    Permalink

    Korkean tason päättäjiä on mukana huumebisneksessä -siinä syy miksi ruåtsin rajaa ei valvota. Tämän tietää jokainen ”kadun mies” -etniset rikolliset ja eliitti kuuluvat samaan jengiin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.