Tukkiiko keltainen vessapaperi putket? – Lue kuluttajan kertomus!

Ympäristöasiat eivät aina ole aivan yksikertaisia. Toisaalta WWF neuvoo käyttämään valkaisematonta wc-paperia ja toisaalla neuvotaan yksiselitteisesti vähentämään kaikenlaista kulutusta ylipäätään. Joillakin asioilla on merkitystä, joillakin ei. Esimerkiksi paperituotteiden, kuten wc-paperin ja suodatinpussien valkaisuun käytettävät klooriyhdisteet rasittavat ympäristöä ja jopa käyttäjää itseään. Toisaalta valkaistuja tuotteita on saatavilla ilman haitallisia aineitakin.

Yhtäkaikki, nimimerkillä ”pappila” blogia kirjoittava henkilö on starbox-palvelussa jakanut tarinansa siitä, kuinka ympäristöasioiden ajattelu harmittomassakin mittakaavassa saattaa aiheuttaa massiivisia ongelmia.

”Haista paperinvalmistaja paska”

”Minä haluaisin olla hyvä ihminen. Haluaisiin kuluttaa luonnonvaroja kohtuudella, pitää hiilijalanjälkeni pienenä. Aina se ei onnistu. Mutta sentään en syö lihaa, enkä käytä valkaistuja suodatinpusseja tai vessapaperia. En ole nähnyt, mikä järki valkaisemisessa on. meidän keltaisessa paperissa sanotaan, että se on tehty kierrätysmatskusta. Se on ollut minusta hyvä juttu. Mutta…”

”Tänään aamulla kiipesin yläkertaan hakemaan taaperolle vaatteita. Minusta yläkerrassa haisi pahalle. Kun teini käy enää niin harvoin kotona, vessaa ei vedetä kovin usein. Silloinhan se voi alkaa haisemaan… joten päätin vetää pytyn. Virhe.”

”Pian havaitsin, että vessan viereiseen komeroon, jossa on viemärin sivuhaara nousi paska-aalto. Siis paskahiutaleita ruskeassa vellissä. Hyperventiloidessani siinä tilanne paheni entisestään. Alakerrasta kuului kolmevuotiaan pieni ääni:

Äiti, katosta tulee vettä!

Tarkemmin sanottuna ruskeaa vettä. Ja se muodosti suuren lammikon keskelle keittön lattiaa. Aloin kuumeisesti soitella putkifirmoja läpi. Ehkä seitsemäs numero vastasi. Ja käski soittaa toiseen numeroon. Sieltä sain apua. Paikalle tuli ensin pari putkimiestä, jotka totesivat tukoksen liian hankalaksi ja soittivat paikalle toisen firman loka-auton. He saivat tukoksen imettyä pois.”

”- Tulepas, katsomaan…

– Nyt vaihdat keltaisen paperin valkoiseen!

– Sekö sen tukki? Tää on mun syytä. Minä sanoin, että meille ei valkaistua paperia osteta.

– Se keltainen ei hajoa ollenkaan. Vaikka paketissa väitetään niin, se ei hajoa…

– Mutta minä ajattelin sästäväni luontoa…

– Säästät itseäsi, kun vaihdat!”

”Putkimiehet kertoivat, että useimmiten, kun heidät kutsutaan paikalle avaamaan viemäriä, syy on keltaisessa paperissa. Heille oli jätteidenkäsittelylaitoksessa demonstroitu valkoisen ja keltaisen paperin eroa laittamalla niitä vesipulloihin. Toinen hajoaa, toinen ei. Toivoisin, että demonstraatio olisi esitetty minullekin, niin edessä olevan, kalliilta haiskahtavan, rempan olisi voinut estää!”

Lue koko kirjoitus täältä.

Usein myöskin tuotteiden hinta vaikuttaa kuluttajan ostopäätökseen, sillä useimmiten valkaisemattomat tuotteet ovat halvempia kuin valkaistut. WC-paperin tapauksessa valkaistu paperi on keskimäärin noin 20% kalliimpaa, kuin valkaisematon.

Lähde: starbox.fi, WWF

Katso myös:

One thought on “Tukkiiko keltainen vessapaperi putket? – Lue kuluttajan kertomus!

  • 29.11.2017 at 14:56
    Permalink

    Siinäpä oikein malliesimerkki ns. ”luonnonsuojelusta” pandoineen kaikkineen. Nämä ”vihreät arvot” ja sademetsien loppumista pelkäävien tahojen aikaansaamaa valhetta, jota ei oikaista koskaan vastaamaan todellisuutta, siis aivan samaa sorttia kuten YLE:n uutistoiminta paukku-hirvineen. Maailmassa pelataan mielikuvilla, eikä tosiasioilla. Tutkimustuloksista nyt puhumattakaan. Siis niistä aikuisten oikeista. Nythän kovaa rautaa ovat ”Hamelnin pillipiipari” -tyyliin tehdyt tutkimukset aivan kuten tämä ilmaston muutoskin lämpiämisineen. Jumalan Sanasta on tullut falskia, jota voi muokata kulloistenkin mielialojensa mukaan. Vihreän puolueen ja kansainvälisten vihervasemmistolaisten ympäristöpoliittisista jargoneista on tullut sitä ”Jumalan Sanaa”, josta ei saa pilkkuakaan muuttaa, muutoin syyllistyy synneistä pahimpaan… Eli kaikkinaisen täydellisyyden mulkkaamiseen alkuperäisestä poiketen, jolloin ympäristöpoliittinen papisto kiroaa sinut alinpaan helvettiin, jossa huomaatkin löytäväsi lähes kaikki menneiden aikojen yhteiskuntien ”kivijalkojen” eli ennen niin kunnioitettujen tietäjien ja filosofien päälle syljettyjen joukkion ym. vaikuttajat joiden patsaat ovat revityt jalustoiltaan George Soroksen rähinä joukkioiden toimesta vain siksi, että he miekkoineen ja kypärineen olivatkin niin pirkuleesti väärässä, vaikka vastoin kuin kaatajansa ovat katsoneet sentään kuolemaa silmästä silmään taistelukentillä ja kotona.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.