Bitcoin on jyrännyt korporaatiojätit arvollaan – Taakse jääneet muunmuassa IBM ja Pepsi Co.

1

Bitcoinin arvo on noussut räjähdysmäisesti ajoittaisista takapakeista huolimatta ja nyt yhden bitcoinin arvo hipoo jo 10 000 dollaria. Bittirahan tiedotteen mukaan 10 000 dollarin raja saattaa rikkoutua vielä tämän vuoden aikana ja muunmuassa wall street-strategisti Tom Lee ennustaa kryptovaluutan arvon nousevan jopa 40% seuraavan seitsemän kuukauden aikana.

Bitcoin suurempi kuin Algerian ja Qatarin valtioiden talous

Bitcoinia on nyt liikkeellä 167 miljardin dollarin edestä, joka tarkoittaa, että suoraan rahallisessa arvossa mitattuna taakse ovat jääneet teknologiajätit IBM ja Siemens, sekä elintarvikealalla toimivat Pepsi Co. ja Unilever. Erikoisinta kuitenkin on se, että virtuaalivaluutan, vain määräänsä ja ihmisten siihen sijoittamaan ”oikeaan” rahaan arvonsa perustava Bitcoin on suurempi kuin joidenkin valtioiden talous.

Esimerkiksi Algeria ja Qatar ovat reilun 150 miljardin valtiontalouksillaan jo kaukana takana. Seuraavaksi, 250 dollarin arvonnousun jälkeen, ohitettavana olisi Irak ja mikäli bitcoin olisi valtio, se olisi maailman 53 rikkain maa.

(Bitti)-kolikolla on toki kääntöpuolensakin. Järjestelmä, jolla bitcoinia ylläpidetään, kulutti 30 terawattituntia sähköä vuonna 2016. Jälleen, mikäli bitcoin olisi valtio, se olisi sähkönkuluttajana sijalla 64.

Lähde: RT, bittiraha

1 KOMMENTTI

  1. Kuka on perustanut bicoinin? Kuka on sen todellinen alullepanija?

    Ajoitus vaikuttaa sopivan yhteen uuden maailmanjärjestyksen valvontayhteiskunnan digitaaliseen rahaan.

    Globaali talouseliitti ei vaikuta olevan huolissaan bitcoinista, päinvastoin. Vaikuttaa tilaustyöltä.

    Missä bitcoinia saa nostettua käteisenä?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.