Kim Jong-Un julisti Pohjois-Korean ydinasevaltioksi

Pohjois-Korea kertoo, että se on menestyksellä testannut uutta voimakasta mannertenvälistä ydinohjusta. Samalla se huomauttaa, että nyt koko Yhdysvallat ovat sen ydinasearsenaalin kantaman sisällä.

Pohjois-Korean eilisiltaisen ohjuskokeen jälkeen USA:n presidentti Donald Trump lisäsi maan takaisin terrorismia tukevien maiden listalle. Tämä mahdollistaa uusien sanktioiden käyttöönoton Pohjois-Koreaa vastaan.

Eilisiltainen ohjuskoe oli Pohjois-Korean tähän asti suorittamista kokeista korkeimmalle ja pisimmälle ulottuva. Onnistuneen kokeen jälkeen Kim Jong-Un julisti ylpeänä maansa kuuluvan nyt maailman ydinasemahtien joukkoon.

Pohjois-Korea tiedottaa kehittäneensä ydinaseen puolustaaksen itseään ”Yhdysvaltojen imperialistien ydinaseuhalta ja kiristykseltä”.

 

Lähde: Metro

Katso myös:

http://www.nykysuomi.com/2017/11/28/pohjois-korea-laukaissut-ohjuksen-japania-kohti/

2 thoughts on “Kim Jong-Un julisti Pohjois-Korean ydinasevaltioksi

  • 29.11.2017 at 11:08
    Permalink

    Odotin jo, että Demokratiaksi, koska kaikista ydinpommilla leikkimiskiireiltään on ”hokannut”, että eräs pieni pohjoinen valtio nimeltään Suomi on ”demokratialtaan” on itse asiassa aivan yksi ja sama kuin Pohjois-Korean lännen diktatuuriksi haukkuma valtiomuoto kaikkine ennalta määritellyine ”vapauksineen”, ”oikeuksineen” ja ”uskontoineen”.

    Reply
  • 29.11.2017 at 17:04
    Permalink

    Sota alkaa n. vuoden sisällä. Siitä tulee tuhoisin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.