Kim Jong-Un julisti Pohjois-Korean ydinasevaltioksi

2

Pohjois-Korea kertoo, että se on menestyksellä testannut uutta voimakasta mannertenvälistä ydinohjusta. Samalla se huomauttaa, että nyt koko Yhdysvallat ovat sen ydinasearsenaalin kantaman sisällä.

Pohjois-Korean eilisiltaisen ohjuskokeen jälkeen USA:n presidentti Donald Trump lisäsi maan takaisin terrorismia tukevien maiden listalle. Tämä mahdollistaa uusien sanktioiden käyttöönoton Pohjois-Koreaa vastaan.

Eilisiltainen ohjuskoe oli Pohjois-Korean tähän asti suorittamista kokeista korkeimmalle ja pisimmälle ulottuva. Onnistuneen kokeen jälkeen Kim Jong-Un julisti ylpeänä maansa kuuluvan nyt maailman ydinasemahtien joukkoon.

Pohjois-Korea tiedottaa kehittäneensä ydinaseen puolustaaksen itseään ”Yhdysvaltojen imperialistien ydinaseuhalta ja kiristykseltä”.

 

Lähde: Metro

Katso myös:

Pohjois-Korea on laukaissut ohjuksen Japania kohti

2 KOMMENTIT

  1. Odotin jo, että Demokratiaksi, koska kaikista ydinpommilla leikkimiskiireiltään on ”hokannut”, että eräs pieni pohjoinen valtio nimeltään Suomi on ”demokratialtaan” on itse asiassa aivan yksi ja sama kuin Pohjois-Korean lännen diktatuuriksi haukkuma valtiomuoto kaikkine ennalta määritellyine ”vapauksineen”, ”oikeuksineen” ja ”uskontoineen”.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.